Política

“El PP, objector de consciència constitucional”

La Moncloa va elevar el to ahir contra el PP pel que considera un segrest dels òrgans constitucionals, ja que es nega a renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) –caducat des del desembre del 2018–, el Tribunal de Comptes –caducat des del 23 de juliol– i el Tribunal Constitucional. Lluny de no comprendre el perquè del bloqueig, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, va culpar el PP de practicar “l’objecció de consciència constitucional” perquè “les majories que hi estan vigents li interessen més que una futura renovació”. Renovar el CGPJ obliga a tenir el vot a favor de tres cinquenes parts del Congrés, 210 escons, inviable sense el PP perquè el PSOE i Podem en sumen 155.

Davant l’horitzó obert amb els indults i la reactivació de la bilateral a l’agost i de la mesa de diàleg al setembre, Montero lloa que s’estigui “contribuint al diàleg, al retrobament i a refer llaços afectius amb Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia