Política

Centenars de persones es concentren a Barcelona en solidaritat amb les dones afganeses

Els concentrats rebutgen les violències contra la població

Demanen a la comunitat internacional que reconegui immediatament l’asil polític a les refugiades afganeses

Centenars de persones (unes 450, segons la Guàrdia Urbana) s’han concentrat aquest dimecres a la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona per manifestar la seva solidaritat amb la població de l’Afganistan, sobretot de les nenes i les dones de, en defensa dels seus drets després de la tornada dels talibans al poder.

La concentració ha estat convocada per Ca la Dona amb el suport de 80 entitats més, sota el lema Afganistan: Per una vida digna i en llibertat.

Les organitzacions convocants han llegit un manifest en el que expressen el “rebuig total” a les violències contra la població, que “de manera específica s’exerceixen sobre els cossos de les dones”.

A més, demanen al govern català i espanyol i a tota la comunitat internacional que reconegui de forma immediata l’asil polític de les persones que fugen de l’Afganistan, especialment a les dones i nenes afganeses.

Els organitzadors han deixat a terra una pancarta en la qual es llegeix Contra la guerra i l’integrisme, pels drets de les dones de l’Afganistan.

Durant la manifestació s’han pronunciat discursos en suport a les dones i s’han escoltat càntics de solidaritat amb el poble afganès. Una de les consignes més repetides ha estat “no esteu soles”. També s’hi han pogut llegir pancartes com “no les deixem soles”, “no sóc lliure mentre una altra dona sigui presonera” i “SOS dones afganeses”.

Des de l’associació Ca la Dona han volgut exigir als governs “tots els mecanismes polítics per posar fi a les violències a l’Afganistan” i expressen el seu rebuig total a totes les formes de violència, opressió i repressió que s’exerceixen sobre les dones afganeses.

A més, es mostren crítics amb els recursos que s’han enviat des dels EUA i els seus aliats, ja que creuen que mai han tingut com a objectiu principal “l’educació, els hospitals o millorar la vida de la població civil” i esperen que no serveixin “per alimentar els recursos armamentístics”.

A la concentració hi han assistit el secretari d’Acció Exterior del govern, Gerard Figueras, i la directora de l’Agència Catalana de Cooperació, Carme Gual.

La concentració s’ha desenvolupat sense cap incident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana