Política

La Unesco demana que es preservi el patrimoni cultural

La directora general de la Unesco, Audrey Azoulay, va instar a preservar el patrimoni cultural de l’Afganistan, després de la presa de poder dels talibans, que fa témer destruccions com la dels budes de Bamiyan, ara fa 20 anys. Azoulay demana que es respecti plenament el dret internacional.

Turquia es nega a ser un “magatzem de refugiats”

Davant la possibilitat d’un èxode de l’Afganistan, el president turc, Recep Tayyip Erdogan, va advertir ahir que Turquia no està disposada a ser “el magatzem de refugiats” d’Europa. El país acull actualment 3,6 milions de refugiats sirians i prop de mig milió d’afganesos, sense comptar els indocumentats.

L’ONU no vol que l’Afganistan sigui un focus de terrorisme

El Consell de Seguretat de l’ONU va manifestar ahir de nou la seva inquietud per un eventual ressorgiment del terrorisme a l’Afganistan sota el govern dels talibans, en una sessió destinada a discutir les amenaces d’Estat Islàmic. “Tots som testimonis de la ràpida evolució de la situació a l’Afganistan, que podria arribar a tenir implicacions per a la pau i la seguretat arreu del món”, va advertir Vladímir Voronkov, director de l’Oficina de Lluita contra el Terrorisme de l’ONU. Voronkov també va instar la comunitat a assegurar-se que l’Afganistan “no torni a ser usat com a llançadora del terrorisme internacional”.

Els titulars d’Exteriors del G7 insten a protegir els civils

Els ministres d’Afers Estrangers del G7, reunits ahir per videoconferència, van manifestar la seva preocupació per les “represàlies violentes” en algunes zones de l’Afganistan davant l’avenç del control talibà, segons va indicar en un comunicat el govern del Regne Unit, president de torn del grup. Els titulars d’Exteriors van subratllar la “importància que els talibans compleixin el seu compromís d’assegurar la protecció de la població civil”. També van demanar a les noves autoritats afganeses que “garanteixin un pas segur” per a tots aquells estrangers i afganesos que vulguin abandonar el país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries