Política

Aragonès crida a sumar “àmplies majories”: “Volem tenir totes les eines i assolir-les democràticament”

El president de la Generalitat diu que cal el reconeixement “internacional” per “assolir la república catalana”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, crida a sumar “àmplies majories” per assolir la república catalana” i diu que cal posar el projecte de país “al servei de tothom”.

Durant la seva intervenció a l’ofrena floral a la tomba del president Josep Irla, Aragonès ha afirmat que “la pàtria són les persones i que, per això, volen “tenir totes les eines, assolir-les democràticament i reconeguts per la comunitat internacional”.

En aquest sentit, ha indicat que una nació “és molt més que una bandera”: “És un projecte de drets i llibertats on tothom es pugui sentir orgullós”.

Aragonès ha recordat també que aquesta és la seva primera Diada com a president i que volia “retre homenatge” a una persona que va decidir “assumir responsabilitats” en els moments “més difícils”.

“Irla representa aquesta baula de la cadena que va resistir”, ha afirmat el president. En aquest sentit, ha dit que Irla “exemplifica” el compromís de perquè volem la independència del nostre país”.

Durant el seu discurs, Aragonès ha dit que una nació és “molt més” que una bandera i que una història sinó també un “projecte de futur de drets i llibertats on tothom se senti orgullós”.

En relació a això, ha assegurat que per sentir-nos “completament orgullosos”, cal tenir “totes les eines”. “I aquestes eines es diuen república catalana”, ha remarcat.

“Ho hem de fer sumant àmplies majories i posant el projecte de país al servei de tothom, fent-hi participar tothom, mostrant allò bo i millor de la continuïtat històrica de la Generalitat”, ha destacat.

Amb tot, Aragonès ha dit que “la pàtria son les persones” i que, per això, volen “tenir totes les eines, assolir-les democràticament, reconeguts per la comunitat internacional i assolir la república catalana”. “Que l’exemple d’Irla ens guiï en aquest compromís”, ha afegit.

Per la seva banda, el president de la Diputació, Miquel Noguer, ha dit que mantenen “l’esperança” que s’aconseguirà la independència. “Pacífica i democràticament, fent pinya tot i cadascun dels dies de l’any”, ha afirmat.

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha cridat a la responsabilitat de tothom per “construir país i per tenir una Catalunya més pròspera”. “Aquí no sobra ningú, tots estem cridats a fer un país millor”, ha dit tot afegint: “Deixem-nos de lluites i disputes i ajuntem-nos en la construcció d’aquest país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona