Política

El conseller Torrent i tres exmembres de la mesa, al TSJC

La magistrada els interrogarà sobre l’acusació del fiscal de desobediència al TC i de permetre el debat de l’autodeterminació

Les cites política i judicial es trepitgen avui, com passa sovint a Catalunya en l’última dècada. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent (ERC), haurà de fer doblet: a dos quarts de deu del matí ha de declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a investigat per un delicte de desobediència al Tribunal Constitucional (TC) en permetre el debat de resolucions vers l’autodeterminació i de reprovació al rei Felip VI el 2019, quan era president del Parlament, arran d’una querella de la fiscalia. I a la tarda formarà part de l’equip del govern català en la taula de negociació amb el govern espanyol, on Junts ha estat inicialment exclosa pel president Aragonès.

La magistrada Maria Eugènia Alegret, instructora de la causa, ha citat en segon lloc, a les 11 del matí, l’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, com a secretària quarta de l’anterior mesa, que va ser present en l’última votació. A les 16 h està citat com a investigat Eusebi Campdepadrós (Junts), llavors secretari primer de la mesa i actual secretari de relacions amb l’Administració de Justícia i, a 17 h, Josep Costa (Junts), com a exvicepresident primer de la mesa.

Tots quatre encausats defensen la llibertat d’expressió a la cambra catalana i la seva inviolabilitat com a parlamentaris. No obstant això, el TSJC, amb la ratificació del Suprem, va condemnar els anteriors membres de la mesa per desobediència (menys la presidenta Carme Forcadell, per sedició), en no haver fet cas dels mandats del TC i haver permès la votació de les lleis de desconnexió. Aquest segon cop, però, no eren resolucions executives.

LA DATA

10.10.19
El Constitucional
notifica al president i als membres de la mesa que no poden admetre a tràmit resolucions suspeses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona