Política

santa susanna

L'alcalde atribueix mala gestió al mandat passat

Assegura que Joan Campolier va fer inversions sense disposar dels diners

Sense pèls a la llengua. En la salutació que l'alcalde de Santa Susanna, Josep Monreal (CiU), fa en el darrer butlletí municipal no hi ha ombra de dubte. “Amb crisi o sense crisi l'Ajuntament estaria gairebé igual d'endeutat”, exposa. “En els darrers governs hi ha hagut una mala gestió econòmica (...). No s'ha tingut rigor pressupostari i s'ha adjudicat, construït i comprat sense tenir el finançament resolt”, apunta en l'escrit. L'alcalde assegura que aquesta actitud abanderada pel seu homòleg i antecessor, Joan Campolier –alcalde des del 1976–, “va generar un dèficit que ha provocat un endeutament financer a l'Ajuntament” i hi afegeix: “Per resoldre-ho, hem hagut de redactar plans de sanejament que condicionen la gestió municipal de, com a mínim, els pròxims 10 anys”. Josep Monreal enumera també les nombroses gestions que des que va assumir l'alcaldia el 2007 ha hagut de fer per eixugar el dèficit d'obres com el camp de futbol, la passarel·la sobre la carretera N-II, la rambla dels Països Catalans i la urbanització del sector de la Riera, entre d'altres.

Per afrontar una situació que situa Santa Susanna entre els municipis més endeutats de l'Estat espanyol, des del consistori es planteja aplicar un pla de sanejament “per afrontar totes les despeses en inversió executades que tinguin dèficit i no s'hagi resolt el seu finançament”. A més, anuncia que tal com es va comprometre amb el grup del PSC, a l'oposició, paral·lelament al pla s'encarregarà una auditoria dels comptes municipals. A aquestes altures del mandat i quan falta menys d'un any per a les eleccions municipals, Josep Monreal no té decidit encara si repetirà com a cap de cartell per CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.