Política

ERC i Junts, encallats per la taula de diàleg amb l’Estat

Junqueras insta Junts a designar-hi els seus membres entre l’equip de govern per poder iniciar la confrontació amb La Moncloa

Sànchez li retreu que s’oblidi que han estat vetats i li diu que enganya

ERC i Junts continuen sense trobar el desllorigador que els permeti arribar a un acord pel que fa a la representació de totes dues formacions en la taula de diàleg amb el govern espanyol. Com a conseqüència d’això, els líders dels dos partits, Oriol Junqueras i Jordi Sànchez, van tornar a protagonitzar ahir un nou intercanvi de retrets.

El president d’ERC, Oriol Junqueras, en una entrevista al diari Ara, assegurava que la “millor” manera de “confrontar” amb el govern espanyol és participar en la taula de diàleg i demanava a Junts que designi els seus representants entre els seus membres del govern, ja que és una “paradoxa” que aquesta formació no participi en les reunions: “Quina paradoxa que els que no es volien asseure [el govern espanyol] els hàgim obligat a asseure’s i aquells que es volien asseure no ho facin.”

La petició de Junqueras va obtenir resposta des de les xarxes socials. El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, va retreure a Junqueras que el que era “paradoxal” era que oblidés que els membres designats per la seva formació havien estat “vetats” i que aquestes declaracions no ajuden a la unitat de l’independentisme. Sànchez va llançar la diatriba des del seu compte de Twitter.

Actualment, en la taula de diàleg només hi està representada ERC amb el president, Pere Aragonès, i els consellers Laura Vilagrà i Roger Torrent. Junts va declinar ser-hi quan se li va rebutjar la seva proposta amb membres que no són en el govern, a excepció del vicepresident Puigneró, com ara el mateix Sànchez. Junts no va oferir marge de maniobra per consensuar la delegació amb el seu soci, ERC, tal com s’apuntava en l’acord de govern i Aragonès no ho va acceptar. Junts va culpar del vet el govern del PSOE, mentre que ERC es va fer seva la decisió d’apostar únicament per membres de l’executiu.

Si bé el govern de Pedro Sánchez probablement no hauria acceptat mai asseure’s a una taula amb Jordi Sànchez, Junts considera que ERC va optar per fer el joc brut que hauria protagonitzat el PSOE negant-se a acceptar els noms. En vista d’aquesta situació, a la taula de diàleg Estat-Generalitat del 15 de setembre només hi van assistir membres d’ERC i Junts s’ha tancat en banda sobre canviar els noms de la seva proposta justificant que és el partit qui ha de decidir qui hi va.

LES FRASES

Quina paradoxa que els que no es volien asseure els hàgim obligat a asseure’s i aquells que es volien asseure no ho facin
Oriol Junqueras
president d’erc
Paradoxal és que s’oblidi que hem estat vetats, siguem clars i no enganyem i, sobretot, no ens enganyem
Jordi Sànchez
secretari general de junts


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres