Política

Membres de la CUP contraris als Jocs del Pirineu boicotegen Aragonès a la Seu d’Urgell

Un regidor cupaire de l’Ajuntament interromp el president durant la inauguració de la 32a Trobada Empresarial del Pirineu assegurant que es “destrossarà el territori”

Un regidor de la CUP de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Bernat Lavaquiol, i un membre de la plataforma contra la candidatura olímpica Barcelona-Pirineus 2030 han boicotejat el discurs del president català, Pere Aragonès, en la inauguració de la 32a Trobada Empresarial al Pirineu.

Segons ha compartit el mateix Lavaquiol a les xarxes socials, considera que aquesta candidatura esportiva “destrossarà el territori i ens condemnarà a viure d’un model econòmic basat en el turisme estacional”.

Per aquest motiu, quan amb prou feines feia pocs minuts que Aragonès havia iniciat el seu discurs, els dos activistes s’han aixecat cridant “No als jocs” i ensenyant una bandera d’oposició al certamen olímpic.

Finalment, i després que se’ls hagi convidat a mostrar la seva postura en el col·loqui posterior, han abandonat la sala permetent seguir amb la conferència inaugural.

Per la seva banda, Aragonès ha explicat en el torn de preguntes que els JJOO del Pirineus poden ser una “oportunitat” per al territori sempre que s’“emmarqui en una proposta feta amb la finalitat de fomentar el desenvolupament econòmic d’aquestes comarques”.

“En aquests jocs no es tracta de grans construccions urbanístiques, sinó d’aprofitar les actuals i crear algunes noves que deixin llegat al territori”, ha afegit el president.

Finalment, preguntat per la implicació del sector aragonès dels Pirineus, el president de la Generalitat ha explicat que “ens equivocaríem si ho féssim amb visió centralista, per la qual cosa estem en interlocució amb totes les institucions i entre elles, també, el Govern d’Aragó”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona