Política

L’OMS demana vacunar més per fer front a la nova variant

Sosté que el risc de transmissió de l’òmicron és “molt alt” tenint en compte la rapidesa amb què desenvolupa mutacions potencialment més resistents als vaccins

Confirmen a Madrid el primer cas de l’Estat espanyol

La nova soca s’ha escampat ja per almenys una quinzena de països

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) va alertar ahir que els riscos globals que planteja la variant òmicron són “molt alts” i va demanar a tots els governs accelerar la vacunació contra la Covid i reforçar les mesures de vigilància davant possibles brots d’aquesta mutació del coronavirus, el mateix dia que s’anunciava el primer cas a l’Estat espanyol.

El servei de microbiologia de l’hospital Gregorio Marañón va revelar que es tracta d’un passatger de 51 anys procedent de Sud-àfrica via Amsterdam, mentre que a Catalunya s’estudia el cas de dos sospitosos. L’últim informe tècnic de l’OMS, fet públic ahir, considera que, tenint en compte la rapidesa amb què la variant desenvolupa noves mutacions potencialment més resistents a les vacunes i més contagioses, el risc de transmissió és “alt”, fet que obliga a intensificar les estratègies de prevenció. Accelerar la vacunació contra la Covid-19, “especialment entre població de risc que continuï sense vacunar”, és una de les mesures que s’han de prendre davant l’arribada de la nova variant, va destacar l’organisme, que va lamentar que els dos països que van informar primer de la nova variant –Sud-àfrica i Botswana– hagin estat “penalitzats” amb suspensions de vols, quarantenes als seus ciutadans en altres països i altres mesures. La nova soca s’escampa per Europa i el món i són ja almenys una quinzena els països que n’han detectat casos.

Des de Londres, també els ministres de Sanitat del G7 van remarcar la importància d’impulsar els programes de vacunació de Covid-19 als països en desenvolupament, i es van comprometre a “avançar” en el compromís adquirit de donar-los mil milions de vacunes. Finalment, Austràlia va anunciar ahir que retarda l’obertura parcial de fronteres després d’haver detectat quatre casos de la variant òmicron.

El Regne Unit recomana la injecció de reforç a tots els adults

El Comitè Conjunt de Vacunació i Immunització del Regne Unit va recomanar ahir que s’ofereixi una tercera dosi a tots els adults del país, davant l’amenaça que suposa l’aparició de la variant òmicron. El comitè recomana, a més, que s’escurci a tres mesos el temps recomanat entre la segona i la tercera dosi. Ara calia esperar sis mesos.

Biden veu la variant motiu de preocupació, però no de pànic

El president dels EUA, Joe Biden, va considerar ahir que la variant òmicron de la Covid-19 “és motiu de preocupació, però no de pànic”, raó per la qual va assegurar que els experts no consideren necessari adoptar “mesures addicionals” al país. Així ho va indicar en una intervenció des de la Casa Blanca amb l’epidemiòleg en cap, Anthony Fauci.

El president francès rep la tercera dosi contra el virus

El president francès, Emmanuel Macron, va informar ahir que havia rebut la dosi de reforç contra la Covid-19, en un moment en què les autoritats intenten reforçar la campanya d’immunització davant l’augment de casos. Ho va anunciar a través d’un missatge a Twitter, en què va informar que també s’havia vacunat contra la grip.

La Xina promet mil milions de vacunes anti Covid per a Àfrica

El president xinès, Xi Jinping, va prometre ahir mil milions de dosis contra la Covid per a Àfrica, en forma de donacions o suport a la producció local. Ho va anunciar per videoconferència al Fòrum de Cooperació Xina-Àfrica, que té lloc en un context en què els països africans busquen reactivar les economies colpejades per la pandèmia.

Detenen una parella a Amsterdam per trencar el confinament

Una parella catalana va ser detinguda diumenge a l’aeroport d’Amsterdam, quan estaven en un avió amb destinació a Barcelona. Els acusen de trencar el confinament, tot i que ells asseguren que van seguir tots els tràmits. Els detinguts van arribar a Amsterdam, on feien escala procedents de Sud-àfrica, sota la sospita de tenir l’òmicron.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona