Política

ERC amenaça amb retirar el suport als pressupostos de l’Estat si la Llei de l’audiovisual no blinda el català a totes les plataformes

Rufián recorda que el PSOE es va comprometre “per escrit” a establir una quota de llengües cooficials per a tots els operadors

El portaveu republicà avisa el govern espanyol que “tots els escenaris estan oberts”

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha advertit aquest dimarts al govern espanyol que si no compleix el pacte de la Llei de l’audiovisual pot perillar l’aprovació d’aquest projecte i també la dels pressupostos generals de l’Estat (PGE), la tramitació dels quals ja ha arribat al Senat.

ERC va arribar a un acord amb l’executiu per introduir a la Llei de l’audiovisual una quota per protegir la producció en les tres llengües cooficials a totes les plataformes de vídeo sota demanda, però fonts del govern espanyol hagin reconegut avui que la quota de català, basc i gallec no es pot aplicar a les plataformes radicades a fora de l’Estat espanyol –com Netflix, HBOMax o Amazon Prime–  en virtut de les directives europees.

El portaveu d’Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, ha reaccionat a aquestes informacions amb l’amenaça de no votar la llei de l’audiovisual si les plataformes que no tenen seu a Espanya queden exemptes de complir la quota del 6% de producció en llengües cooficials.

En una roda de premsa al Congrés dels Diputats, Rufián ha recordat que el PSOE es va comprometre “per escrit” a blindar el català a la llei de l’audiovisual sense excepcions per a cap operador i ha recomanat als socialistes que respectin l’acord si volen mantenir la majoria “que li permet tirar endavant molts acords”.

“Per a ERC, el tema de la llengua és sagrat i tocar els nassos amb aquesta excusa és un mal negoci”, ha avisat. El republicà ha atribuït el canvi de posició de l’executiu a què “parla més amb alguna multinacional que amb nosaltres”, però ha recordat als socialistes que “cap multinacional té 13 diputats al Congrés”. “O aquesta llei protegeix les llengües cooficials, o ERC no li donarà suport i no tirarà endavant”, ha indicat.

El diputat ha reconegut que els socialistes encara tindrien l’opció d’aprovar la llei amb els vots del PP, però ha alertat que això comportaria “conseqüències” de consideració.

En aquest sentit, ha assegurat que si finalment ERC no vota aquesta llei, “tots els escenaris estan oberts, també al Senat pel que fa als pressupostos generals de l’Estat”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA