Política

Johnson s’enfronta a un motí mentre li creixen els escàndols

Un grup de diputats conservadors amenacen de votar contra les noves restriccions imposades per l’augment de casos d’òmicron

Investiguen tres possibles festes nadalenques il·legals a Downing Street

El primer ministre britànic, Boris Johnson, s’enfronta a la més gran rebel·lió interna del seu grup parlamentari, després que un grup de diputats conservadors hagin amenaçat de votar dimarts contra les noves restriccions imposades pel govern per frenar la covid. Fa un any Johnson –que té una majoria de 80 diputats a Westminster– ja va enfrontar-se a una rebel·lió interna, quan 54 diputats del seu partit van votar contra el sistema de nivells de la covid. En aquella ocasió va poder tirar endavant la llei perquè els partits de l’oposició li van donar suport i dimarts que ve passarà el mateix. Però les amenaces rebudes demostren que Johnson està perdent molt suport dins del grup parlamentari i, en especial, del Grup de Recuperació de la Covid, facció que s’oposa a qualsevol restricció per la pandèmia. Aquest grup està integrat principalment pels diputats que pertanyien al grup partidari d’un Brexit dur que va tombar Theresa May el 2019 i va convertir Johnson en nou líder del partit i primer ministre.

La decisió de Johnson d’imposar el passaport covid, reintroduir el teletreball i multar els qui no portin mascareta als llocs públics tancats no ha agradat gens a aquest grup. Johnson ho va justificar al·legant que els contagis s’estan duplicant cada dos o tres dies a causa de la variant òmicron. “Aquesta vegada hi ha molta més gent que creu que no s’estan fent bé les coses”, va advertir a Johnson públicament John Redwood, diputat tory i exmembre del gabinet. “Un rècord de diputats conservadors votaran contra aquestes restriccions”, va sentenciar.

Més contundent va ser Mark Harper, el president del Grup de Recuperació de la Covid, que es va preguntar “per què la gent ha d’escoltar el primer ministre quan els empleats de Downing Street no ho fan”. Es referia a les festes il·legals que se sospita que es van celebrar el Nadal passat a Downing Street, la residència del primer ministre, quan el país estava confinat i morien 400 persones diàries. Hi podria haver fins a tres festes que estan sent investigades. Molts diputats i periodistes acusen Johnson de fer servir les restriccions com a cortina de fum per amagar aquest escàndol, que ha costat el càrrec a la portaveu de Johnson.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona