Política

La fiscal demana que Puig declari en persona en el judici pels béns de Sixena

La fiscalia admet que la videoconferència és un sistema acceptat en l’àmbit judicial de la Unió Europea, però anuncia un recurs davant l’Audiència d’Osca si el jutge ho autoritza

La Fiscalia d’Osca s’oposa a què l’exconseller de Cultura Lluís Puig declari donis de Bèlgica, per videoconferència, en el judici contra ell i el també exconseller Santi Vila per uns suposats delictes de desobediència per la seva negativa a lliurar els béns del Monestir de Sixena.

Per això, la Fiscalia ha presentat un recurs contra la decisió del jutge que autoritza la declaració per videoconferència.

El ministeri públic argumenta que no existeixen raons d’“utilitat, seguretat o d’ordre públic” que justifiquin la declaració per videoconferència de Puig, “més enllà que l’acusat es troba encausat i en rebel·lia amb causa pendent al Suprem”, amb ordres de detenció i lliurament vigents per la seva participació en el procés.

Entén el fiscal que “el fet que un eventual trasllat a Espanya de l’acusat pugui suposar una detenció per la causa en la qual es troba investigat davant el Suprem no és per al ministeri públic motiu d’utilitat, seguretat o d’ordre públic”.

Afegeix que en la decisió de Puig no existeixen els motius exigits en l’ordre jurídic espanyol, sinó “més aviat raons relacionades amb l’actitud d’eludir l’acció de la justícia, sense existir provades raons d’edat, malaltia o impossibilitat d’acudir a prestar la seva declaració de manera presencial”.

En el seu recurs, presentat davant el titular del Jutjat penal número 1 d’Osca, que manté assenyalada la data del pròxim 4 de maig per a la celebració del judici, la fiscalia admet que la videoconferència és un sistema acceptat en l’àmbit judicial de la Unió Europea.

El fiscal assumeix en el seu recurs que a l’exconseller Puig se li va permetre durant la instrucció del procés declarar com a investigat per videoconferència i que, d’acord a allò que sol·licita la seva defensa, se li hauria de permetre fer-ho durant el judici. Objecta, no obstant això, que aquesta manifestació va ser realitzada “per donar intervenció en les actuacions a l’investigat des d’un primer moment i perquè de manera clara i precisa pogués exercir el seu dret de defensa, sense limitacions”.

Després d’insistir que la petició de Puig es fa per “raons relacionades amb una actitud d’eludir l’acció de la justícia”, el fiscal insisteix a reclamar la compareixença presencial de l’exconseller i anuncia un recurs d’apel·lació davant l’Audiència d’Osca en el cas de ser rebutjada la seva petició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona