Política

El principal banc rus abandona el mercat europeu per l’impacte de les sancions

Sberbank ha caigut un 90% a la Borsa de Londres

Sberbank, el principal banc rus i controlat per l’Estat, ha anunciat aquest dimecres que abandona el mercat europeu davant l’impacte en les seves filials al continent de les sancions d’Occident per la invasió russa d’Ucraïna i després que el Banc Central Europeu advertís d’una possible fallida. “En l’entorn actual, Sberbank ha decidit retirar-se del mercat europeu. Les subsidiàries afronten una sortida anormal de fons i una amenaça per a la seguretat dels treballadors i les sucursals”, ha apuntat l’entitat en un comunicat.

El banc no podia subministrar liquiditat a les filials europees per ordre de Rússia. L’entitat, que cotitza a la Borsa de Londres, ha caigut un 90% fins a negociar a 0,017 dòlars l’acció.

Els dipòsits dels clients, però, estan assegurats per la legislació comunitària i el banc ha dit que els seus actius són suficients per fer front als pagaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia