Política

Albares condemna l’atac rus contra la central nuclear de Zaporíjia

Crida, també, a no escalar la guerra a Ucraïna

El ministre d’Exteriors espanyol afirma que l’Aliança Atlàntica aposta per garantir la pau i l’estabilitat a Europa

El ministre d’Exteriors espanyol, José Manuel Albares, ha condemnat aquest divendres l’atac militar rus contra la central nuclear més gran d’Europa, a la ciutat de Zaporíja, a Ucraïna. A l’arribada a la reunió amb els ministres d’Exteriors de l’Aliança, Albares ha assegurat que l’OTAN discutirà la seva resposta a les amenaces de Moscou, i ha deixat clar que l’objectiu encara és garantir la pau i l’estabilitat a Europa. “Una possible ofensiva de la OTAN ha de ser discutida entre tots els aliats, però no hem de fer res per escalar les tensions, aquesta guerra és de Putin, no de la UE o l’OTAN”, ha expressat el diplomàtic espanyol.

Albares també ha confirmat haver parlat amb el ministre d’Exteriors d’Ucraïna, Dmytro Kuleba, sobre l’últim atac rus i ha recalcat que no es poden permetre aquestes escenes a Europa ni preocupar els ciutadans amb possibilitats “que havien desaparegut fa dècades de la ment dels europeus”. “Europa és una construcció de pau, i l’OTAN una organització per garantir la seva estabilitat”, ha sentenciat el ministre.

Els ministres d’Exteriors de l’OTAN i la UE es reuneixen aquest divendres a Brussel·les per estudiar pròxims passos davant la invasió russa a Ucraïna, després que el bloc tingui sobre la taula noves rondes de sancions.

Atac a la central nuclear de Zaporíjia

Rússia ha atacat aquesta matinada la central nuclear de Zaporíjia a Ucraïna. El ministre d’Exteriors d’Ucraïna, Dmytro Kuleba, ha explicat que l’exèrcit rus ha disparat “des de tots els costats” i ha alertat que el risc de catàstrofe nuclear és “deu vegades” més gran que Txernòbil. L’atac ha provocat un incendi i l’Organització Internacional de l’Energia Atòmica (OIEA) ha explicat que està en contacte amb les autoritats ucraïneses fent seguiment de la situació. Membres del govern ucraïnès han reclamat a Rússia que aturi els atacs i permeti els treballs d’extinció del foc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries