Política

L’1 d’octubre arriba avui als tribunals

Coincideixen quatre judicis amb independentistes implicats

El referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i les seves derivades judicials seran presents avui més que mai als tribunals i jutjats catalans. Fins a quatre judicis vinculats a l’independentisme i la lluita política contra el feixisme coincideixen a la demarcació de Barcelona.

L’únic judici en què l’acusació va a càrrec d’una dona independentista és el que es veurà a la secció segona de l’Audiència, on compareixerà com a acusat un guàrdia civil i tres homes més acusats d’assetjar Marta Torrecillas, una de les víctimes de la policia al col·legi Pau Claris quan hi van anar a requisar les urnes. Van bombardejar aquesta dona a través de grups de WhatsApp i SMS amb insults i amenaces. En aquest cas, en què la fiscalia també acusa, es demanen fins a dos anys i nou mesos de presó.

També directament vinculat amb la tensió que va generar l’actuació de la policia l’1 d’octubre, se celebra avui en un jutjat penal d’Arenys de Mar el judici contra dos exregidors de Pineda de Mar, i el que va ser el cap de la policia local, Carles Santacreu. Els regidors, que eren del PSC, són Carme Aragonès i Jordi Masnou. S’enfronten a penes de tres anys de presó i tres d’inhabilitació, acusats d’un delicte de coaccions per haver demanat als policies que estaven allotjats als hotels del municipi que marxessin després de la violència que van utilitzar el dia del referèndum.

El jove Brian Bartés és el protagonista del tercer judici amb vincle independentista que es du a terme avui. Es tracta d’un cas que té el seu origen el 18 de desembre del 2019, quan Tsunami Democràtic va convocar una protesta a l’entorn del camp del Barça amb motiu del partit contra el Real Madrid. La policia va carregar i a Brian se l’acusa d’haver donat una puntada de peu a un agent, fet pel qual demanen per a ell dos anys de presó i una multa.

En Brian va ser detingut per aquests fets, i aleshores, en ser identificat, va tornar a ser detingut per vinculació amb un altre fet violent ocorregut durant la protesta contra el Consell de Ministres a Barcelona, el 21 de desembre del 2018. En aquest altre cas, demanen per a ell sis anys de presó.

L’últim judici d’avui és contra un activista que va protestar per la celebració d’un acte de Vox a Barcelona. Demanen per a ell deu anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona