Política

El Parlament aplaudeix el cònsol d’Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, i condemna la invasió russa

La presidenta de la cambra, Laura Borràs, llegeix una declaració que reclama tornar a la negociació i la diplomàcia

El Govern dona suport a la possibilitat de sumar Ucraïna a la UE i condemna “l’imperialisme” de Putin

El Parlament ha condemnat la invasió russa d’Ucraïna i ha denunciat que es tracta d’una “violació flagrant del dret internacional”. Així ho ha dit la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que abans de començar el ple d’aquest dimecres ha llegit una declaració que aprovar la Junta de Portaveus del 24 de febrer amb el suport de tots els grups menys Vox i la CUP. Mentre s’ha llegit la declaració, a l’hemicicle de la cambra catalana hi havia el cònsol general d’Ucraïna a Barcelona, Artem Vorobyov, a qui tots els diputats han aplaudit dempeus. La declaració del Parlament també ha reclamat el retorn a la via de la negociació i la diplomàcia per tal de trobar una resolució “pacífica” del conflicte.

Posicionament del Govern

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, ha donat suport a la possibilitat de sumar Ucraïna a la Unió Europea (UE). En el marc del ple del Parlament, la consellera també a expressat el suport de l’executiu a la diplomàcia i a les sancions contra Rússia. Davant del cònsol d’Ucraïna, Artem Vorobyov, present a l’hemicicle, Alsina ha carregat contra “l’imperialisme” i el “tarannà autoritari” del president rus, Vladímir Putin, que “nega a Ucraïna el seu dret a existir”. Així mateix, la consellera ha lloat que milions de persones amb una “resiliència admirable” defensi els valors europeus. “Tots junts diem Slava Ukraini”, ha conclòs citant el lema ’Glòria a Ucraïna’.

Per la seva banda, la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, també al ple del Parlament, ha lamentat la “crisi humanitària terrible sense precedents en el marc de la UE” que s’està vivint arran de l’atac de Rússia. I ha defensat que ja fa dues setmanes que el Govern va començar a preparar l’acollida d’emergència. Una acollida que, segons ha considerat, “no ha de funcionar de manera centralitzada”. I ha explicat que la major part de les persones refugiades que han arribat a Catalunya són dones i criatures acollides bàsicament a casa de familiars i coneguts.

La consellera també ha dit que es farà una línia específica de subvencions per a entitats catalanes que treballen a Ucraïna. I ha demanat que la solidaritat es canalitzi a través de les entitats especialitzades amb aportacions econòmiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]