Política

Torra proposa que Catalunya faci un referèndum el 2023, “el mateix dia” que Escòcia

L’expresident critica que la Generalitat “s’ha convertit en una cinquena diputació”

L’expresident de la Generalitat Quim Torra ha plantejat que Catalunya celebri un referèndum d’autodeterminació “el mateix dia” que la consulta que vol dur a terme Escòcia el 2023. “També ho veurem passar? Els escocesos en què són diferents?”, ha preguntat aquest dilluns durant la presentació a Barcelona del seu nou llibre, Les hores incertes.

Torra ha criticat el paper de “gestor” que atribueix al Govern i ha assegurat que “la Generalitat de Catalunya s’ha convertit en una cinquena diputació” complementària a les de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. “Quan t’oblides de fer política i d’avançar cap a la independència, et queda la gestió i el mentrestant, i per a mi això és un imperdonable error”, ha dit. A més, ha estat especialment crític cap a l’aposta d’ERC pel diàleg i la “treva” amb l’Estat i ha advertit que “fa mal” a la projecció exterior de l’independentisme. “El govern de l’Estat espanyol per a mi era l’adversari. Com podia anar jo pel món a explicar què passa a Catalunya si no hagués estat així? Si hagués estat considerat una espècie d’aliat?”, ha reflexionat. A més, ha titllat de “falsa” la taula de diàleg Estat-Generalitat i ha retret als socialistes que ni tan sols s’atreveixin a posar-li data: “No és seriós”.

També ha recriminat al sobiranisme que fes una aposta per la independència i la ruptura amb l’Estat el 2015 i ara opti per dialogar-hi. “Si Espanya t’enganyarà sempre el 2015, per què hem d’imaginar-nos que Espanya no ens enganyarà el 2022?”, ha alertat, ja que “l’Estat espanyol només et vol per a la foto”. Tot i això, ha fet una crida a no tornar “a la gàbia” sinó a seguir defensant el projecte independentista



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia