Política

Estats Units

L’FBI desmantella una xarxa de bots suposadament controlada per la intel·ligència militar russa

El fiscal general dels EUA assegura que han pogut evitar que entrés en funcionament

Acusen d’espiar per a Rússia un guàrdia de l’ambaixada britànica a Berlín

El govern dels Estats Units d’Amèrica (EUA) ha anunciat aquest dimecres el desmantellament d’una xarxa de bots suposadament controlada per la intel·ligència militar russa (GRU), que hauria infectat milers de dispositius de maquinari.

El fiscal general dels EUA, Merrick Garland, i el director de l’FBI, Christopher Wray, han comparegut en roda de premsa aquest dimecres per oferir els detalls de l’operació. “Afortunadament, hem pogut desmantellar aquesta xarxa de bots abans que es pogués utilitzar. Gràcies a la nostra tasca de recerca amb els socis internacionals, hem pogut detectar la infecció de milers de dispositius de maquinari a la xarxa”, ha dit Garland.

El també secretari de Justícia nord-americà ha recordat que “recentment el govern rus ha utilitzat una infraestructura similar per atacar objectius ucraïnesos”.

Extradit al Regne Unit un presumpte espia rus a l’Ambaixada de Londres a Berlín

Efe

Un guàrdia de seguretat de l’Ambaixada britànica a Berlín ha estat acusat d’espiar per a Rússia i extradit al Regne Unit per a ser posat a disposició judicial, ha informat aquest dimecres la Fiscalia britànica.  La Fiscalia li imputa nou càrrecs, entre els quals el de passar informació a una persona que es creu que representava a l’Estat rus. 

David Smith, de 57 anys, va ser detingut per la policia alemanya el 10 d’agost de 2021, acusat de recollir informació a la legació britànica i lliurar-la a un Estat estranger, en concret, a Rússia. La col·laboració entre la Policia Metropolitana de Londres i el Ministeri Públic va possibilitar que el 15 de novembre de l’any passat es presentessin càrrecs formals després d’obtenir el vistiplau del fiscal general.

El cap de la divisió de Delictes Especials i Antiterrorisme del Servei de Fiscalia de la Corona (CPS), Nick Price, ha explicat en un comunicat que les acusacions contra el sospitós es refereixen a violacions de la llei de Secrets Oficials.

“Se l’acusa de set delictes de recopilar informació amb intenció d’enviar-la a les autoritats russes, un d’intentar comunicar-se i un altre de facilitar informació a una persona que ell creia que era membre de les autoritats russes”, ha detallat.  “Després de revisar el cas i autoritzar els càrrecs, vam obtenir el permís d’extradició i cooperem estretament amb les nostres contraparts alemanyes per portar a Smith de tornada del Regne Unit”, ha explicat Price.

L’acusat compareixerà demà, dijous, davant el Tribunal de Magistrats de Westminster.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona