Política

Castellà demana unitat independentista i avançar cap al “embat definitiu que desbordi l’Estat”

El líder de Demòcrates de Catalunya adverteix que mentre continua la “guerra fratricida” a l’independentisme l’Estat “avança implacablement”

El democratacristià creu que encara es pot corregir la deriva actual i assegura que “mai havíem estat en millor posició per aconseguir la independència”

El líder de Demòcrates de Catalunya (DC), Antoni Castellà, ha fet una crida a la unitat de l’independentista i avançar cap a “l’embat definitiu” amb l’Estat espanyol a fi d’aconseguir la independència de Catalunya.

Castellà ha reclamat la unitat dels partits i entitats independentistes en l’acte commemoratiu del 84 aniversari de l’afusellament del democratacristià republicà Manuel Carrasco i Formiguera pel règim franquista.

En l’acte d’homenatge a Carrasco i Formiguera, al cementiri de Montjuïc de Barcelona on està enterrat, el líder de Demòcrates ha afirmat que “Catalunya és un país fantàstic però ple de contradiccions”, la qual cosa explica que “84 anys després sembla que no aprenem de la nostra història”.

Segons ell, l’Estat espanyol és “hereu d’aquell franquisme” i “no ha canviat essencialment en les seves estructures”. És per això que malgrat que ara pot tenir una democràcia homologable, “si ets català no hi ha estat de dret, ni justícia, ni drets individuals ni col·lectius”, tal com es reflecteixen, ha dit, “els últims quatre anys de repressió”.

És per això que ha subratllat que “és necessari aturar la guerra fratricida que hi ha dins de l’independentisme i que només porta a la frustració i a la desafecció de la ciutadania, mentre que l’Estat espanyol avança implacablement”.

El polític independentista s’ha mostrat convençut que “encara hi som a temps” de corregir la deriva actual “perquè ara sabem tres coses”: la primera és que “l’Estat ens ha demostrat que no negociarà la seva sobirania si no es veu forçat a fer-ho, perquè durant quatre anys no hem tingut ni una sola evidència que vulgui aproximar-se a una solució negociada”. La segona és que “al referèndum de l’1 d’octubre [de 2017] ens vam autodeterminar, i que si ho vam fer, és perquè vam ser capaços de tenir una estratègia conjunta”, ha afegit.

Segons Castellà, “tenim una majoria independentista” i “la independència mai havia tingut tant suport” però tampoc hi havia hagut “tanta decepció amb els partits”.

En aquest sentit, ha interpel·lat “les forces lleials a l’1-O a recuperar la via guanyadora i emprendre tots els esforços per organitzar l’embat definitiu que desbordi l’Estat, en lloc de perdre el temps en una batalla estèril entre independentistes”. “Això té un cost i hem d’assumir-ho”, ha reconegut, però ha assegurat que “mai havíem estat en millor posició per aconseguir la independència, i no tenim cap excusa per no anar fins al final”.

La diputada de JxCat Assumpció Laïlla ha agraït la presència a l’acte de la presidenta del Parlament, Laura Borràs (JxCat), i de la vicepresidenta primera, Alba Vergés (ERC), i a continuació s’ha preguntat com li explicarien a Carrasco i Formiguera si estigués viu que “tenim a la gent desmobilitzada perquè no hi ha unitat independentista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat