Política

Estat francès

La majoria de candidats perdedors de la primera volta demanen votar Macron per aturar la ultradreta

Mélénchon: “No es pot donar ni un sol vot a Le Pen

Pécresse recorda la “proximitat amb Putin” de la líder de Reagrupament Nacional

La majoria dels aspirants que no han aconseguit superar la primera volta de les eleccions presidencials a França han demanat votar l’actual cap d’Estat, Emmanuel Macron, per frenar la candidata ultradretana Marine Le Pen, que ha passat a la segona volta.

L’esquerrà Jean-Luc Mélénchon, que ha estat el tercer candidat més votat amb més del 20% dels sufragis, ha subratllat que “no es pot donar ni un sol vot a Le Pen”.

Mélenchon ha admès que els seus electors afronten una segona votació “difícil” perquè hauran de triar entre dues opcions “dolentes”. I sense demanar el vot per Macron, ha advertit les esquerres que no es deixin endur per la “ràbia” prenent una decisió “irreparable”. “No voteu Le Pen”, ha insistit.

La conservadora Valérie Pécresse, que ha quedat en la cinquena posició, ha avançat que votarà per Macron per “impedir l’arribada al poder de Le Pen i el caos resultant”. “No sóc la propietària dels sufragis rebuts, però demano als electors que m’han honorat amb la seva confiança que sospesin en els pròxims dies les conseqüències potencialment desastroses per al nostre país i les generacions futures de qualsevol decisió diferent a la meva”, ha afegit.

A més, Pécresse ha incidit que la “proximitat amb Putin” de Le Pen la “desacredita” per dirigir els interessos de França. “La seva elecció suposaria acabar amb França en l’escena internacional”, ha dit Pécresse.

La socialista Anne Hidalgo, que ha patit el pitjor daltabaix electoral del seu partit, ha admès la seva pròpia derrota i ha sol·licitat també el suport dels seus votants per a Macron.

“En línia amb el compromís de tota la meva vida i perquè França no caigui en l’odi de tots contra tots, us demano votar contra l’extrema dreta de Marine Le Pen, amb la papereta d’Emmanuel Macrlon”, ha dit en una breu declaració després de conèixer els sondejos.

Per Hidalgo, aquests resultats i l’elevada abstenció mostren una França dividida i amb l’extrema dreta a les portes del poder i, per aquest motiu, ha considerat que donar suport a Macron el 24 d’abril és un acte de “responsabilitat”.


L’ecologista Yannick Jadot i el candidat del Partit Comunista, Fabien Roussel, han compartit aquesta necessitat d’unió per frenar la candidata de Reagrupament Nacional.

L’únic que es va pronunciar de manera clara en favor de Le Pen ha estat el també ultradretà Éric Zemmour. “Hi ha enfront d’ella un home que ha fet entrar a dos milions d’immigrants, que no ha dit una sola paraula de seguretat i immigració en la campanya. Jo no m’equivocaré d’adversari”, ha conclòs davant la seva militància.

També ha anunciat el seu suport a Le Pen el sobiranista Nicolas Dupont-Aignan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona