Política

Moció de censura contra l’alcaldessa d’ERC a Òdena

L’han presentat El PSC i Òdena a Fons i el ple es farà el 4 de maig

El PSC i l’agrupació d’electors Òdena a Fons (OAF) han registrat una moció de censura contra l’alcaldessa d’Òdena, Maria Sayavera (Fem Òdena-ERC). El ple extraordinari per votar la moció se celebrarà amb tota probabilitat el proper 4 de maig. Està previst que la moció prosperi, ja que els dos grups sumen 6 dels 11 regidors que té el consistori, i el socialista Francisco Guisado es convertiria en nou alcalde. Es dona el cas que uns quants integrants de l’agrupació OAF han emès un comunicat desautoritzant la decisió del seu regidor, Andreu Garcia, i demanant la seva dimissió. Per la seva banda, la llista de Sayavera creu que la moció és una “maniobra política a un any de les eleccions” i no hi veuen “cap argument de pes”.

Els socialistes ja havien intentat presentar una moció de censura a principis de gener però aleshores no van rebre el suport del regidor d’Òdena a Fons. Ara, Guisado sí que l’ha rebut i amb tota probabilitat recuperarà l’alcaldia del municipi després de perdre-la l’any 2019. El socialista ha explicat a l’ACN que van prendre la confiança amb l’alcaldessa republicana a finals del 2019 quan van anunciar la creació de l’institut-escola al municipi, però que la situació es va agreujar el passat gener amb la possible ampliació de l’empresa Vallès Soriano.

Pel que fa a Òdena a Fons, es dona el cas que un grup de persones de l’agrupació ha enviat un comunicat en què demana la dimissió del regidor i cap de llista del partit, Andreu Garcia. Denuncien que es tracta d’una “decisió unilateral” presa pel regidor i lamenten que el seu lideratge “lluny d’apropar els membres del grup, ha afavorit la ruptura total i no ha respectat la voluntat de la majoria preguntada en votació”. Per això, es desvinculen de la decisió de Garcia i demanen disculpes als votants. També reclamen al regidor que, si no dimiteix, passi a ser regidor no adscrit.

De la seva banda, Fem Òdena –una llista adscrita a ERC– ha denunciat que la moció és una “estratègia política a un any de les eleccions”. Lamenten la posició dels grups de l’oposició que “a un any d’acabar el mandat han decidit dinamitar l’estabilitat del consistori amb una moció de censura presentada sense cap argument de pes”. Asseguren que han obert “de bat a bat” les portes de l’Ajuntament i que sempre han buscat “el consens i la bona entesa entre tots els grups municipals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona