Política

política

Un atac en una escola de secundària de Kabul deixa almenys sis morts

L’atemptat s’ha produït en un barri on hi viuen hazares, minoria que sovint és objectiu de la filial afganesa d’Estat Islàmic

Aquesta zona de la capital va ser l’escenari de l’atac contra una escola femenina que va deixar 110 morts el maig de l’any passat

Nou atemptat a l’Afganistan que hauria provocat la mort d’almenys sis persones. Aquesta vegada l’objectiu ha estat una escola de secundària del districte de Daschte Barchi, a l’oest de Kabul, on hi viuen hazares, una minoria xiïta que sovint és l’objectiu de la filial afganesa d’Estat Islàmic.

L’atac s’ha produït aquest matí quan dues explosions , segons ha explicat la policia de la capital, han afectat l’institut de secundària Rahim Shahid al voltant de les deu del matí, hora local. Es tem que el nombre de víctimes vagi augmentant perquè les detonacions s’han prodït just a l’entrada de l’escola i podrien haver afectat a més estudiants. De fet, Khalil, un testimoni de l’atemptat ha elevat el nombre de víctimes a almenys 8 morts i més de 40 ferits, i va dir que les “dues explosions” al centre es van produir per “control remot “.Segons va explicar aquest testimoni a Efe, una de les explosions es va produir “a l’interior del col·legi i l’altra a l’exterior”, al camí d’accés dels estudiants.

L’ONG italiana Emergency, que compta amb un dels principals hospitals a Kabul, va informar a Twitter que han rebut almenys set joves ferits.

Diversos periodistes han denunciat a les xarxes socials que els talibans els han prohibit accedir al lloc dels atemptats.

Tot i que els atemptats encara no han estat reivindicats, tot sembla apuntar al grup gihadista Estat Islàmic (EI), que sol reivindicar aquest tipus d’atacs contra els hazara, a qui considera apòstates.

Aquest barri habitat per la minoria hazara és objectiu habitual d’atacs islamistes, com el que es va produir el maig de 2021, quan un atemptat contra una escola femenina va deixar 110 morts, la majoria nenes, i 290 ferits, segons dades de la Fundació Hazara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona