Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Les últimes tropes ucraïneses mantenen la resistència a Mariúpol

Un oficial de la infanteria de Marina fa una crida desesperada a la comunitat internacional i admet que l’enemic els supera per 10 a 1

El batalló Azov, atrinxerat a la siderúrgia Azovstal, assegura que la ciutat no es rendeix

Les últimes tropes ucraïneses resisteixen el setge de la ciutat portuària de Mariúpol atrinxerades a la planta siderúrgica d’Azovstal malgrat els ultimàtums del Kremlin perquè deposin les armes.A la planta siderúrgica hi ha un nombre indeterminat de soldats ucraïnesos, però que s’estima entre 2.000 i 2.500 efectius. També s’hi han refugiat milers de civils, segons fonts ucraïneses.

Un oficial de la brigada 36 de la infanteria de Marina, ha alertat aquest dimecres que les forces enemigues els superen per 10 a 1 i també en capacitat aèria, artilleria, tancs i equipament. És per això que fa una crida desesperada a la comunitat perquè “extreguin” els militars i civils refugiats a la siderúrgia i els evacuïn a “un tercer país”.

“Aquesta potser sigui la última crida de la nostra vida. Aquests poden ser els nostres últims dies, sinó hores”, diu el comandant Sergei Volyn en un dramàtic un vídeo publicat a les xarxes socials.

Mariúpol “no es rendeix”Rússia ha fet aquest dimecres una nova crida als resistents ucraïnesos perquè es rendeixin, el tercer ultimàtum en quatre dies després que tant diumenge com dimarts expiressin els respectius terminis. “Malgrat la irresponsabilitat completa dels funcionaris del règim de Kíiv, per salvar el seu personal militar, les Forces Armades de Rússia, guiades per principis purament humanitaris, ofereixen una altra vegada als militants de batallons nacionalistes i mercenaris aturar el combat i deposar les armes a les 14.00 hora local (13.00 hora catalana), ha indicat el cap del Centre de Control de Defensa Nacional rus, el coronel general Mikhail Mizíntsev. El militar ha assegurat que Moscou garanteix la seguretat i la vida d’aquells que es rendeixin aquest dimecres.

No obstant això, el batalló ucraïnès Azov ha assegurat aquesta tarda que Mariúpol “no es rendeix” i continuarà essent ucraïnesa “fins que s’esgoti l’últim cartutx”. “La ciutat ha de ser ucraïnesa per tenir esperança en un futur feliç, perquè no mori”, afegeix.

En una publicació a les xarxes socials, el regiment d’operacions especials amb seu a Mariúpol assegura que la ciutat està “completament destruïda, bombardejada, cremada i violada pels ocupants russos”. “Hi ha centenars de cadàvers als carrers”, assegura en un vídeo, on es veuen alguns cossos sense vida recollits per altres ciutadans.

Rússia ha atribuït el fracàs del seu ultimàtum a què “les autoritats de Kíiv continuen enganyant la seva pròpia gent i els convencen de la suposada absència de capacitats d’evacuació”.  El coronel general Mizíntsev ha afirmat que les tropes ucraïneses i el batallo Azov que encara resisteixen a l’enorme fàbrica siderúrgica són “conscients de la seva desesperada situació” i estan preparats per deposar les armes, “però només per ordre de Kíiv, perquè en absència d’aquesta, els esperaria un tribunal militar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona