Política

Llargues cues en el primer dia de la venda legal de marihuana amb finalitats recreatives a Nova Jersey (EUA)

Entra en vigor la llei aprovada després d’un referèndum on la població de l’Estat nord-americà va donar un suport aclaparador a la mesura

El governador, Phil Murphy destaca que la nova legislació deixa enrere “pràctiques indefensables” que van portar a la presó a moltes persones de color

El primer dia de la venda legal de marihuana amb finalitats recreatives a l’Estat de Nova Jersey (Estats Units) s’ha caracteritzat per llargues cues davant els dispensaris. Aquest dijous ha entrat en vigor la llei aprovada després d’un referèndum en el qual la població es va mostrar aclaparadorament a favor de la mesura el 2020.

“Estic emocionat que tot s’obri legalment”, ha dit a The New York Times un jove de 23 anys, Daniel García, el primer a la cua. García ha esperat des de dos quarts de quatre de la matinada fins a l’obertura del dispensari per comprar l’herba. García, que abans comprava la droga a un traficant, ha assegurat que és “molt exigent” a l’hora de comprar aquest producte i avui s’ha aventurar amb marques que desconeixia. La venda de la marihuana només està permesa als majors de 21 anys.

El governador de Nova Jersey, Phil Murphy, ha qualificat de “moment històric” la venda de marihuana amb finalitats recreatives després de l’aprovació d’una llei que ha deixat enrere “pràctiques indefensables” que van portar a la presó a moltes persones de color.

“Des del primer dia, la meva administració ha treballat amb els nostres socis en la legislatura per promoure la justícia social en nom de les comunitats afectades de manera desproporcionada per la prohibició de la marihuana”, ha reivindicat durant la visita a un dispensari a la ciutat d’Elizabeth, d’acord amb un comunicat.

També ha destacat el seu esforç per “eliminar les condemnes relacionades amb el cànnabis, despenalitzar la possessió i establir una indústria equitativa”.

La legalització d’aquesta herba amb finalitats recreatives era una promesa de campanya del demòcrata i finalment, després d’un ardu debat i després que els votants li donessin la seva aprovació, es va fer realitat.  Al febrer de l’any passat Murphy, va convertir la seva promesa en una llei que autoritza la venda a majors de 21 anys i permet la possessió de fins a 170 grams.

Nova Jersey és en un dels 18 Estats nord-americans que han aprovat aquesta legislació.

La Comissió Reguladora del Cànnabis (CRC) ha aprovat recentment set centres de tractaments alternatius -llocs que ja venen marihuana medicinal- per a començar a vendre la marihuana.

Aquests set centres operen 13 dispensaris a 11 comtats. Reguladors i representants de la indústria han manifestat la seva preocupació perquè són poques instal·lacions per a atendre milers de persones.

A Nova Jersey ja existeix la venda de la marihuana medicinal –amb un mercat de 121.000 pacients- i s’han presentat queixes davant la Divisió d’Assumptes del Consumidor per l’alt cost que han de pagar pel producte, d’entre 320 a 480 dòlars per una unça (28,35 grams), segons un estudi publicat al desembre per la Comissió Reguladora i que van citar diversos mitjans. No obstant, a Nova Jersey no existeix un preu regulat per l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona