Puigdàlber aprova el crèdit per fer front al deute i ratifica que no tancarà la llar d'infants del poble

El ple municipal de Puigdàlber va aprovar dilluns amb els vots del govern local (CiU i el PSC) i els vots de dos dels tres regidors d'IUP, a l'oposició municipal, la concertació de dos crèdits: un ajut de la Diputació per un valor de 150.000 euros i un crèdit en una entitat bancària de 185.000 euros per poder fer front definitivament al pagament del deute que l'Ajuntament té amb l'antic propietari dels terrenys on es va fer la sala polivalent i que devia des del 2005, segons la sentència que va dictar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, TSJC. El ple de dilluns portava a debat per segon cop una proposta per eixugar el deute després que al desembre ni l'oposició, l'IUP de Manel Carrera, ni el soci de govern de CiU, el PSC amb Harald Ebinger al capdavant, donessin llum verd a la concertació dels crèdits. La negativa dels regidors d'IUP i del PSC va provocar una interlocutòria del TSJC que obligava els regidors a pagar una multa de 1.500 euros cada 20 dies i els amenaçava d'obrir diligències penals.

El ple de dilluns va donar llum verd a la concertació dels crèdits gràcies als vots d'Ebinger i dos dels regidors d'IUP «per imperatiu legal». El cap d'IUP, Manel Carrera, es va abstenir perquè no estava d'acord amb la fórmula utilitzada pel govern per fer front al pagament del deute. En el ple es va aprovar també l'inici dels tràmits per fer l'inventari de les parcel·les del municipi i començar una negociació amb el propietari dels terrenys que van ser objecte de denúncia per tal de renegociar el pagament i la retirada d'un altre contenciós.

D'altra banda, el govern local va voler tranquil·litzar dilluns els pares que aquests dies estan fent les preinscripcions a la llar d'infants assegurant que el govern no tancarà la guarderia però que «es mirarà de millorar la seva rendibilitat amb la voluntat d'oferir un servei a un preu raonable». La llar d'infants ocasiona cada any pèrdues per valor de 18.000 euros. El regidor del PSC, Harald Ebinger, que actualment porta la gestió directa de la llar, va fer notar la seva queixa dilluns a CiU per les declaracions de l'alcalde sobre la llar.

EL PERSONATGE

PERE FERRER
«Es mirarà de millorar la rendibilitat de la llar d'infants per poder oferir un servei a un preu raonable»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona