Política

conflicte bèl·lic a l'est d'europa

Rússia utilitzarà el gas del Nord Stream 2 per a regions del nord-oest del país

La negativa d’Alemanya a posar en funcionament el gasoducte obliga els russos a destinar el gas a consum intern

Rússia utilitzarà el gas del gasoducte Nord Stream 2, que havia de transportar el combustible rus directament a Alemanya pel fons de la mar Bàltica i que la seva posada en marxa va ser bloquejada per Alemanya fins i tot abans de la campanya militar russa a Ucraïna, per a proveir les regions del nord-oest del país, ha informat avui Gazprom.

“A causa del fet que el gasoducte marí Nord Stream 2 no està actualment en ús (...) Gazprom ha decidit fer servir les capacitats addicionals de transport terrestre de gas del projecte per al subministrament de gas a les regions del nord-oest de Rússia”, ha assenyalat la companyia en un comunicat en Telegram.

Gazprom ha recalcat que, si Alemanya decidís en algun moment desbloquejar la posada en marxa del gasoducte, “només es podrà posar en funcionament un fil amb una càrrega del 100%”. Això vol dir que es perdria un 50 de la capacitat total del Nord Stream 2, que es calculava en 55.000 milions de metres cúbics de gas a l’any. Gazprom ha advertit a més que, la posada en servei del segon fil no podria començar fins al 2028.

Rússia va omplir el primer fil del gasoducte l’octubre de 2021 i en paral·lel va continuar el procés per a rebre l’autorització per a posar en marxa la infraestructura.

Però el regulador energètic alemany va paralitzar al novembre el procés de certificació del gasoducte i va demanar a Nord Stream 2 AG, amb seu a Suïssa, crear una filial sota dret alemany per a gestionar el tram germànic del gasoducte, la qual cosa es va fer finalment el gener de 2022 amb la creació de Gas for Europe, amb seu en la localitat de Scherin (nord).

No obstant això, el 22 de febrer, dos dies abans que el president rus, Vladímir Putin, anunciés una “operació especial militar” a Ucraïna, el projecte, valorat en 11.000 milions de dòlars, va ser suspès pel canceller alemany, Olaf Scholz,

El reconeixement de la independència de les autoproclamades repúbliques separatistes de Donetsk i Lugansk, en el Donbass ucraïnès, per part de Rússia convertia en insostenible la seva entrada en funcionament del gasoducte.

Finalment, l’1 de març, Nord Stream AG es va declarar en fallida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona