Política

Sánchez, al PP: “Ara els ‘mangants’ no estan al govern com quan vostès estaven al poder”

El president espanyol acusa els popular d’usar el CNI per “tapar fets delictius i perseguir adversaris polítics“

Justifica el relleu d’Esteban per un “error de seguretat” i diu que amb ell es compleix la Constitució a Catalunya

  • VÍDEO: Ple al Congrés dels Diputats
  • El president espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés EFE.

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha llançat dures crítiques al PP, a qui ha qualificat de“ desgràcia de dreta”, i a la seva corrupció per defensar-se dels atacs de la portaveu popular al Congrés, Cuca Gamarra, per la destitució de la directora del CNI, Paz Esteban. Sánchez ha dit al PP que “ara la situació no és perfecta, però que la Constitució es compleix a tot el territori d’Espanya”, en referència a Catalunya i “els mangants no estan al govern com passava quan vostès estaven al poder”.

Sánchez ha justificat la destitució d’Esteban pel fet que s’ha produït “un error clar de seguretat” en les comunicacions del govern, és a dir, per l’espionatge al seu mòbil i als dels ministres Robles i Marlaska. Sánchez ha aprofitat per “reconèixer la feina” a Esteban i als 3.000 funcionaris del CNI.

Durant la sessió de control al Congrés i davant les crítiques , Sánchez, que ha agraït la tasca de la directora cessada del CNI, ha remarcat que el seu executiu mai actuarà com ho va fer el del PP “utilitzant els fons públics, les forces i cossos de seguretat de l’Estat i els serveis d’intel·ligència per tapar fets delictius i perseguir adversari polítics”.

Durant la sessió de control, la portaveu del PP, Cuca Gamarra, i el de Cs, Edmundo Bal, han coincidit a acusar Sánchez d’haver cessat la directora del CNI per acontentar els seus socis independentistes i mantenir-se a la Moncloa.

Gamarra ha anat més enllà per recordar al president espanyol que segons la Directiva de Seguretat aprovada pel seu executiu el CNI informa directament el president espanyol de les seves activitats. “El govern ho sabia perquè ho havia de saber”, però “hem conegut que negociava la governabilitat amb es que l’Estat havia d’investigar, fet que no passa a cap democràcia del món, perquè suposa la degradació de la política que vostè representa”.

“Puigdemont, Junqueras, Otegi, no volen a Feijóo, el volen a vostè, però no l’elegeixen per la seva vàlua, sinó per la seva debilitat, perquè l’èxit d’ERC i de Bildu passa per un president que estigui disposat a soscavar des de dins les institucions de l’Estat”, ha dit Gamarra. Segons la número dos del PP, “els socis li demanaven un cap de turc”, i Sánchez ha “acatat dòcilment”.

El president espanyol ha recordat que quan va arribar a la Moncloa es va trobar un país on a Catalunya “s’havia declarat una DUI, hi havia un govern amb un partit condemnat per la corrupció, una secretària general de PP que destruïa a cops de martell proves, es va crear una estructura parapolicial per perseguir adversaris polítics de manera irregular, i Espanya a Europa comptava com un zero a l’esquerra”.

“La situació no és perfecta, però reconeguem que avui es compleix la Constitució a tot el territori d’Espanya, que els mangants no estan al govern, i que Espanya avui defensa els seus interessos a la UE, es fa valdre i té influència”. “Imagini si a més de tot això comptéssim amb el principal partit de l’oposició ajudant amb les conseqüències de la pandèmia i de la guerra, aleshores tindríem una dreta moderna i europeista i no la desgràcia de la dreta que pateix la democràcia espanyola”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

Feijóo anuncia més manifestacions contra l’amnistia després del 12-M

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona
Estats Units

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañon
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes