Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Rússia avisa que en cas de conflicte directe amb OTAN hi ha risc de guerra nuclear

Dmitri Medvédev adverteix que el subministrament d’armes i “mercenaris” a Ucraïna i els exercicis aliats a augmenten el perill d’una deflagració

L’expresident rus acusa Occident de lliurar una guerra subsidiària contra Rússia a Ucraïna,

Rússia ha afirmat aquest dijous que el subministrament d’armes i “mercenaris” occidentals a Ucraïna i els exercicis de l’OTAN al costat de les fronteres russes augmenten la possibilitat d’un conflicte directe amb l’Aliança Atlàntica, que podria derivar en una autèntica guerra nuclear.

“El subministrament a Ucraïna per part dels països de l’OTAN d’armes, l’entrenament de les seves tropes per a utilitzar equips occidentals, l’enviament de mercenaris i exercicis per part de l’Aliança prop de les nostres fronteres augmenten la probabilitat d’un conflicte directe i obert entre l’OTAN i Rússia”, ha advertit el vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia, Dmitri Medvédev, en un missatge a Telegram.

En aquest sentit, ha afegit que un conflicte així “sempre té el risc de convertir-se en una guerra nuclear en tota regla”. “Aquest serà un escenari catastròfic per a tots”, ha alertat l’expresident (2008-2012) i ex-primer ministre de Rússia (2012-2020).

Medvéded ha afirmat que Occident no ha d’enganyar-se a si mateix ni als altres sinó “pensar en les possibles conseqüències de les seves accions”.

El polític rus ha tornat a acusar a Occident de lliurar una guerra subsidiària contra Rússia a Ucraïna, tal com va fer ahir en acusar directament els Estats Units d’aquesta estratègia en prestar a Kíiv “ajuda (militar) sense precedents”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia