Política

Pesarrodona, el més votat al nou secretariat de l’ANC

Amb Dolors Feliu, segona, i Uriel Bertran, cinquè, amb més vots, les bases donen el màxim suport a partidaris del Consell per la República i Puigdemont

Julià de Jòdar és el tercer més votat

L’activista, pallasso i vicepresident de l’Assemblea de Representants del Consell per la República, Jordi Pesarrodona, ha estat el candidat més votat al secretariat nacional de l’ANC, al davant de la jurista Dolors Feliu, que va deixar fa poc el càrrec al mateix organisme per anar de candidata a l’ANC. Les bases de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) donen així el màxim suport a persones vinculades al projecte institucional a l’exterior de l’expresident Carles Puigdemont tenint en compte que el cinquè candidat més votat és Uriel Bertran, líder de Solidaritat Catalana per la Independència, formació integrada també al Consell per la República.

Segons les dades provisionals, Pesarrodona ha obtingut 2.306 vots en les eleccions que es tancaven ahir al migdia, mentre que Feliu n’ha obtingut 2.188 i l’escriptor i exdiputat de la CUP, Julià de Jòdar, 1.997 com a tercer secretari amb més suport. Ada Ferrer (1.564) i Uriel Bertran (1.562) han estat el quart i el cinquè secretaris electes. Serà el dissabte 21 a Vilafranca del Penedès on es constituirà el nou secretariat, que triarà els càrrecs de president, vicepresident, secretari i tresorer de l’organització. Tot i que la presidenta sortint, Elisenda Paluzie, va ser escollida en el càrrec després d’haver guanyat les eleccions el 2018 i el 2020, no va passar el mateix en l’etapa anterior, on va ser l’actual dirigent de Junts, Jordi Sànchez, qui va acabar ocupant el càrrec tot i que les bases havien donat més vots a la candidata Liz Castro en dues eleccions consecutives.

De fet, en l’actual procés electoral, el primer nom que es va donar a conèixer com a possible futura presidenta de consens va ser el de la jurista Dolors Feliu, que va militar a CDC i al PDeCAT fins al 2018 i que també era fins ara membre de l’assemblea del Consell per la República. Per la seva banda, tant Pesarrodona com Bertran són antics càrrecs públics d’ERC que van abandonar el partit en èpoques diferents i que han acabat apropant-se a Junts –Pesarrodona en va ser candidat en les últimes eleccions al Parlament– i la formació de Bertran hi va donar suport electoral.

La nova direcció de l’ANC que substituirà Elisenda Paluzie i el vicepresident David Fernàndez té avui el mandat de refermar l’aposta per la via unilateral cap a la independència i explorar una “llista cívica” aliena a ERC, Junts i la CUP amb vista a les pròximes eleccions catalanes, una iniciativa que és al full de ruta de l’ANC i que exemplifica el distanciament polític de l’entitat amb l’acció del govern i de la majoria parlamentària a la cambra catalana.

Bàrbara Roviró, Conxita Bosch, Núria Macià, Sílvia Julià, Marina Solís, Lluís Sobrevia, Anthony Corey Sànchez i Josep Piñol són els altres electes al secretariat nacional junt amb 64 membres més de territorials, sectorials i bloc jove.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona