Política

Almenys vuit morts en un tiroteig en una escola de Finlàndia

L'autor dels trets és un jove estudiant de l'últim curs, de 18 anys, i va anunciar el crim a la pàgina de YouTube

La policia ha confirmat la xifra de vuit morts en el tiroteig que ha tingut lloc aquest dimecres en una escola de Finlàndia. Les víctimes són cinc nois, dues noies i la directora del centre. L'autor de la massacre s'ha intentat suicidar d'un tert al cap i ha mort a l'hospital hores després. També hi ha hagut diversos ferits. Els fets han tingut lloc a l'escola de Jokela, situada a la localitat de Tuusula, 50 quilòmetres al nord de la capital finlandesa, Hèlsinki. El centre escolar compta amb uns 300 alumnes de primària i uns 160 de secundària.

L'autor dels trets és un jove estudiant de l'últim curs de batxillerat, de 18 anys. Segons les primeres informacions, l'estudiant va anunciar el crim en un vídeo que va penjar a la pàgina d'Internet YouTube. El vídeo, titulat Jokela High School Massacre - 11/7/2007 ("Massacre a l'institut Jokela"), mostra l'exterior de l'edifici de l'institut i a continuació dues imatges fixes d'un home jove apuntant amb una pistola. Aquest vídeo, d'un minut i 17 segons de durada, va ser enviat a Youtube ahir per una persona amb el nom d'usuari "Sturmgeist89", i es presenta a si mateix com un finlandès de 18 anys.

El mateix autor va penjar diversos vídeos més a YouTube, entre ells un titulat Just testing my gun (Provant la meva arma), en el qual un jove dispara a curta distància diverses vegades contra una poma en un bosc nevat. En un tercer vídeo, sota el títol Em & Catherine (Jo i Catherine), Sturmgeist89 mostra una pistola, un carregador i diverses bales, i després es pot veure a un jove amb una arma i amb una samarreta amb la llegenda La humanitat està sobrevalorada. Els vídoes han estat retirats de YouTube.

Contra els seus companys
Segons un portaveu del municipi de Tuusula, l'estudiant ha disparat amb una pistola contra diverses persones, entre elles la directora del centre, enmig d'una classe, provocant el pànic en l'institut d'ensenyament mig. Alguns dels estudiants que eren al centre d'ensenyament en el moment del tiroteig han fugit per les finestres, segons les mateixes fonts.

La policia finlandesa ha informat que l'autor del tiroteig ha disparat també contra els agents que s'han presentat a l'escola. Les mateixes fonts han informat que s'ha recuperat l'arma utilitzada en l'assalt a l'escola i ara s'investiguen les circumstàncies que han portat el jove ha perpetrar la matança.

Tot i l'aparent pacifisme de la societat finlandesa, la població civil d'aquest país és la tercera més armada del món, rere els EUA i el Iemen, segons diversos estudis internacionals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

El PP veu “raonable” que els fiscals del procés es rebel·lin contra l’amnistia

barcelona
Política

Dimiteix de l’executiva d’ERC l’eurodiputat Jordi Solé

barcelona
Política

Illa insisteix en donar resposta a la “singularitat” de Catalunya en el finançament

barcelona
guerra a gaza

L’OMS documenta 480 atacs israelians a centres mèdics a Cisjordània

barcelona
Política

Rovira reitera a Sánchez un finançament singular per investir Illa

barcelona
guerra a europa

Kíiv i els seus aliats es reuneixen a Suïssa per fixar les bases del camí cap a la pau

barcelona
Àfrica

Ramaphosa, reelegit president de Sud-àfrica

barcelona
política

Xoc total del fiscal general i els fiscals del procés

madrid
guerra a gaza

Els EUA sancionen al grup israelià Tzav 9 per bloquejar l’ajuda humanitària

barcelona