Política

Joan Carles I marxa de la Zarzuela després d’onze hores de visita

El rei emèrit s’ha dirigit cap a l’aeroport de Barajas per agafar un vol privat cap a Abu Dhabi

El rei Joan Carles ha abandonat aquest dilluns a la nit el Palau de la Zarzuela passades les 21.00 hores, després de la trobada mantinguda amb Felip VI, la reina Sofía i altres familiars, i que s’ha prolongat durant onze hores.

Don Joan Carles no ha fet declaracions als nombrosos periodistes que esperaven la seva sortida en l’accés principal del palau, des d’on s’ha traslladat a l’aeroport de Barajas per a viatjar a les 22.00 hores rumb a Abu Dhabi en l’avió privat en el qual va arribar a Espanya dijous passat.

L’emèrit s’ha limitat a saludar amb la mà des del seient de copilot del mateix vehicle en el qual ha arribat aquest matí a la Zarzuela a les 10.00 hores.

Just després de la sortida, la Sarsuela ha emès un comunicat en què indica que Felip VI i Joan Carles han matingut “un temps ampli de conversa sobre qüestions familiars així com sobre diferents esdeveniments i les seves conseqüències a la societat espanyola” des que l’emèrit “va decidir traslladar-se” a Abu Dhabi el 3 d’agost del 2020.

La Zarzuela ha considerat aquest acte “una trobada familiar en l’àmbit privat”, la qual cosa ha motivat que no hi hagi hagut cobertura informativa a l’interior del palau, ni que s’hagi detallat fins al moment quins familiars han estat en la cita.

Tot indica que han participat en la trobada la reina Letizia i la infanta Sofía, a més de la infanta Elena i Margarida de Borbó, germana menor de don Joan Carles. La princesa Leonor no ha estat perquè segueix els seus estudis de primer de batxillerat en l’internat de Gal·les.

Felip VI no veia al seu pare des que va marxar a Abu Dhabi el 3 d’agost de 2020, la qual cosa va provocar un major distanciament entre tots dos després que l’actual monarca renunciés a la seva herència i li retirés l’assignació de l’Estat cinc mesos abans a causa de les informacions sobre els diners que va ocultar a l’estranger d’esquena a Hisenda.

Felip VI va estar en l’emirat el passat 15 de maig per la mort del mandatari del país àrab, però no va veure a l’emèrit i es van citar a Madrid.

A més d’amb el seu fill, Joan Carles I s’ha retrobat amb la seva dona Sofía, qui no ha anat a visitar-li en el temps que ha estat a Abu Dhabi. Els reis emèrits van commemorar el seu 60 aniversari de noces fa uns dies.

Davant la negativa del govern i la Casa del Rei al fet que dormi a la Zarzuela, Joan Carles, de 84 anys, torna a Abu Dhabi, on ha decidit mantenir la seva residència de manera estable i permanent amb la idea de viatjar amb freqüència a Espanya.

El vol rumb a l’emirat està previst que surti des de Barajas entorn de les 22.00 hores.

L’emèrit conclou la seva estada a Madrid sense donar les explicacions que l’executiu li ha exigit per la seva conducta en els últims. Així, en ser preguntat aquest diumenge, en Sanxenxo si pensava rendir comptes, el rei emèrit va respondre: “Explicacions de què?”.

Per això, el govern ha retret aquest dilluns al rei Joan Carles que culmini el seu primer viatge a Espanya després de dos anys sense haver donat explicacions sobre els seus actes “gens ètics, ni exemplars”, i per no haver estat “més acurat” durant els cinc dies que ha durat la seva estada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona