Política

unió europea

La crisi de Frontex ha afectat el seu personal, segons la seva màxima responsable

Aija Kalnaja reconeix que l’afer de les devolucions en calent ha afectat l’organisme

L’actual màxima responsable de Frontex, Aija Kalnaja, ha dit aquest dilluns que la crisi provocada pels escàndols relacionats amb les suposades devolucions en calent, i l’opacitat en la gestió, ha tingut un impacte sobre el personal que treballa en l’agència europea de fronteres.

Kalnaja ha comparegut davant la Comissió de Llibertats Civils de l’Eurocambra per a parlar amb els eurodiputats després d’haver assumit temporalment la direcció de Frontex després de la dimissió de Fabrice Leggeri, al comandament de l’agència de fronteres europea des de 2015.

“Mentiria si digués que no afecta el personal” tot l’ocorregut, ha dit la responsable de Frontex, i ha afegit que alguns funcionaris estan “preocupats” i que altres persones “no volen treballar en l’agència” per la “reputació” que té en aquests moments.

Kalnaja ha indicat que, en el marc dels canvis iniciats, últimament s’han pres mesures per a “obrir les portes” de la institució. “Tenim treball per davant” per a canviar les coses, ha considerat.

Kalnaja ha deixat clar que el seu objectiu és que l’oficina sigui “més transparent i estigui millor gestionada”. En aquest context, ha valorat que existeixi un “control públic” que permeti ser “crítics” amb el treball que desenvolupi i analitzi “com poder millorar”.

Les presumptes devolucions en calent al Mediterrani van desembocar l’abril passat en la renúncia del director executiu de Frontex, Fabrice Leggeri, un any i mig després que saltessin les primeres denúncies d’expulsions il·legals de migrants a l’Egeu.

Leggeri va al·legar en la seva carta de comiat que el seu mandat al capdavant de l’agència havia estat “silenciosa, però efectivament modificat”, encara que sense donar cap explicació sobre el canvi que, al seu judici, ha sofert aquest mandat.

Des de la Comissió Europea es va precisar després que el mandat de Frontex no ha estat revisat i que aquest continua sent ajudar els estats membres a protegir les fronteres externes comunes de la UE i defensar en fer-ho els drets fonamentals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona