Política

Regne Unit

Elisabet II no serà a la missa del seu jubileu de platí

La corona britànica confirma la seva absència al servei d’acció de gràcies perquè avui ha experimentat “algunes molèsties” durant la desfilada

La monarca sí que assistirà a l’encesa de fanals d’aquest dijous a la nit al castell de Windsor

La reina Elisabet II d’Anglaterra no assistirà a la missa d’acció de gràcies del seu jubileu de platí demà divendres a la catedral de Sant Pau de Londres després d’haver experimentat “molèsties” aquest dijous quan seguia la desfilada amb motiu del 70è aniversari del seu regnat al balcó del Palau de Buckingham.

La casa reial britànica ha explica en un comunicat difós aquest dijous que durant les celebracions d’avui la monarca ha patit “algunes molèsties”. “La reina ha gaudit molt de la desfilada de l’aniversari i el vol d’avui, però ha experimentat algunes molèsties”, diu el comunicat.

Elisabet II, que camina amb l’ajut d’un bastó, ha reduït l’últim any els seus compromisos oficials pels seus problemes de mobilitat. Avui la reina ha saludat des del balcó les milers de persones que s’han aplegat davant el palau de Buckingham i ha presenciat el vol rasant dels avions militars. Segons mitjans locals, la reina hauria tingut avui alguns problemes per moure’s.

“Tenint en compte el viatge i l’activitat requerida per participar al servei nacional d’acció de gràcies de demà a la catedral de Sant Pau, Sa Majestat, amb gran reticència, ha arribat a la conclusió que no hi assistirà”, indica la nota.

Estava previst que Elisabet II, de 96 anys, assistís al servei religiós, però la casa reial ja va avançar fa setmanes que la seva participació als actes del jubileu es confirmaria el dia o les hores anteriors a cada cita. El príncep Andreu també estarà absent del servei de divendres després de donar positiu a Covid.

El mateix comunicat dona per fet que la cap d’Estat britànica des de fa set dècades sí que serà aquesta nit a l’acte que es durà a terme al castell de Windsor, als afores de Londres. “La reina espera participar a l’esdeveniment d’il·luminació de fanals aquesta nit al castell de Windsor i vol agrair a tots els qui han fet del dia d’avui una ocasió tan memorable”, indica el comunicat.

Aquesta nit més de 2.000 ciutats i localitats britàniques i dels territoris dependents encendran torxes com a part del jubileu de platí.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries