Política

Borràs demana un govern “més ambiciós nacionalment”

La nova presidenta de JxCat considera que cal governar “amb una visió independentista” i assegura que l’esperit de l’1-O “és el camí”

La nova presidenta de la formació avisa que “només” seran “un partit fort” si reconeixen la seva “diversitat”

La nova presidenta de JxCat, Laura Borràs, ha reclamat aquest dissabte al Govern que sigui “més ambiciós nacionalment” i que governi amb “visió independentista”. Així ho ha reclamat en el seu primer discurs al capdavant de la formació postconvergent. Per a la presidenta del Parlament, governar no ha de ser la “finalitat” de Junts, sinó un mitjà per “aconseguir un país millor”. “I el millor és un país sobirà”, ha reblat. Després de ser escollida per rellevar Carles Puigdemont amb menys suports dels que ha obtingut el nou secretari general, Jordi Turull, Borràs ha avisat que Junts “només” serà “un partit fort” si tots reconeixen la seva “diversitat”. “Volem ser un país que escolta la militància, la gent i el país”, ha remarcat.

Així, Borràs ha defensat que la “diversitat és riquesa i fortalesa” i espera que la nova direcció compartida amb Turull marqui “un punt d’inflexió” que els ajudi a avançar. “No tots som iguals, però ens assemblem prou per a avançar junts”, ha afirmat.

Borràs ha assegurat que l’1-O “és el nostre referent” i que l’esperit que va fer possible aquella fita història “és el camí”. “No ha desaparegut cap de les raons per les quals la gent va anar a votar aquell dia a favor de la independència”, ha afirmat.

Borràs ha reivindicat la figura de Puigdemont com a referent de Junts. Un partit independentista que vol “ambiciós”, “insubornable”, “determinat” i “amb voluntat de suma i sentit de país”. Borràs demana enfortir el partit perquè sigui “més útil” i “decisiu”.

Tercera més votada

Borràs ha obtingut 1.776 vots al congrés d’Argelers. És un 78,5% del total de vots que s’han emès per a la presidència del partit, 2.261. En canvi, Turull n’ha rebut 1.854, el 92% dels vots registrats en el bloc de la secretaria general, on també es trien el secretari d’organització i la secretària de finances. De fet, Anna Erra ha aconseguit més vots per ser vicepresidenta de Junts, 1.791 vots, que no pas Borràs.

A Turull se’l vincula a l’ala dels antics convergents, membres de l’actual executiu català i figures destacades als quadres locals. Exconseller de la presidència al govern de l’1-O, Turull està inhabilitat fins al 2030 i no pot exercir cap càrrec públic per la condemna del Tribunal Suprem.

En canvi, a Borràs se l’associa a les incorporacions d’independents més secessionistes. La candidata del partit en les darreres eleccions està pendent de la causa judicial oberta per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Se l’investiga per un suposat fraccionament de contractes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona