Política

política

Sense acord en la nova reunió a tres bandes pels JJ.OO

El Govern no accepta que Aragó proposi ara de dividir per seus i gènere l’esquí alpí i avisa al COE que haurà de decidir

Aragó considera irrenunciable acollir proves d’esquí alpí

La nova reunió entre els governs català i aragonès i el Comitè Olímpic Espanyol (COE) per tancar la candidatura als Jocs Olímpics d’hivern del 2030, aquest cop telemàtica, ha acabat novament sense acord després que l’executiu aragonès ha proposat ara dividir les proves en quatre lots. El Govern no accepta aquesta divisió de les proves i , segons informa ACN, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà ha considerat lamentable un nou canvi de l’acord al que van arribar les tres parts en la comissió tècnica inicial. L’executiu català no accepta la divisió per seus i gènere de l’esquí alpí que ara proposa el govern de Javier Lambán. Pel Govern no té sentit que Catalunya i Aragó es reparteixin la modalitat femenina i masculina de l’esquí alpí. Una condició que, en canvi, ha reclamat el conseller d’Educació, Cultura i Esports de l’Aragó, Felipe Faci.

Faci ha insistit que la seva proposta suposa una candidatura “equilibrada” de repartiment de lots en què, assegura, “Catalunya tindria preferència” en la tria de les disciplines. El conseller aragonès ha deixat clar que per ells és “irrenunciable” un repartiment de les proves d’esquí alpí i ha reiterat que la seva és una proposta “en peu d’igualtat”. El COE ha defugit valorar la reunió però el seu president, Alejandro Blanco, ha explicat al matí a TV3 que qui ha de prendre la decisió i en té la responsabilitat són les dues comunitats. Blanco, però, ha reiterat que la seva ha estat una actuació “imparcial i independent” en resposta a les acusacions de beneficiar Catalunya que li ha fet repetidament el president socialista aragonès.

Al costat de Vilagrà i Faci han pres part en la reunió el mateix Blanco així com el secretari general del Ministeri de Cultura i Esports, Víctor Francos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona