Política

Sàhara Occidental

França contacta amb Algèria en plena crisi amb Espanya i el xoc amb la UE

La ministra d’Exteriors, Catherine Colonna, manté una conversa telefònica amb el seu homòleg algerià, Ramtane Lamamra

Les dues cancelleries acorden intensificar les consultes en plena crisi diplomàtica entre Alger i Madrid pel Sàhara Occidental

La ministra francesa d’Exteriors, Catherine Colonna, ha mantingut una conversa telefònica amb el seu homòleg algerià, Ramtane Lamamra, segona ha informat el departament d’Exteriors d’Algèria.

El govern algerià ha informat de la reunió entre Lamamra i Colonna en un comunicat on assegura que dona una “gran importància a les relacions entre socis en l’espai Mediterrani que estan d’acord amb la legalitat internacional”.

“Els caps de la diplomàcia dels dos països [França i Algèria] han tractat assumptes d’interès comú a nivell internacional i regional i han acordat intensificar les consultes entre tots dos països”, afegeix la nota del Ministeri algerià.

La nota explica que França i Algèria han subratllat la necessitat de continuar els esforços per “construir una associació equilibrada i mútuament beneficiosa basada en el respecte mutu i la cooperació fructífera”.

Els contactes de França amb Algèria, en plena crisi diplomàtica amb l’Estat espanyol i després de la intervenció de la Unió Europea (UE), es produeixen després de la visita aquest dilluns a Alger de la viceministra alemanya d’Exteriors, Katja Keul, amb la qual ha abordat “la consolidació de l’associació entre Algèria i la UE”.

Algèria va suspendre dimecres passat el Tractat d’Amistat, Bon Veïnatge i Cooperació amb Espanya i va anunciar la congelació de les domiciliacions bancàries per al comerç exterior. La Comissió Europea es va alinear amb l’Estat i va advertir que aquestes accions podrien suposar una violació de l’Acord d’Associació.

Algèria va justificar la mesura pel “descord polític” amb Espanya arran del gir de la Moncloa en la seva política sobre el Sàhara Occidental, després de donar suport a la proposta marroquina d’autonomia. Al mateix temps, Alger va defensar el seu compromís amb els acords comercials amb la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona