Política

Washington insta els aliats a intensificar el compromís amb l’autodefensa d’Ucraïna

Austin avisa que Ucraïna s’enfronta a “un moment crucial al camp de batalla”

Rússia atribueix a les armes de l’OTAN la morts de civils al Donbass

El secretari de Defensa dels Estats Units d’Amèrica (EUA), Lloyd Austin, ha instat aquest dimecres la comunitat internacional a intensificar el seu compromís amb l’autodefensa d’Ucraïna i a continuar enviant armes a Kíiv.

“Hem d’intensificar el nostre compromís compartit amb l’autodefensa d’Ucraïna i hem d’esforçar-nos encara més per garantir que Ucraïna es pugui defensar a ella mateixa, els seus ciutadans i el seu territori”, ha declarat el polític a l’inici de la tercera reunió del grup de contacte en suport d’Ucraïna, que se celebra avui a Brussel·les.

Austin ha assegurat que la trobada d’avui, en el qual participen representants d’una cinquantena de països, respon a la “determinació indestructible perquè Ucraïna obtingui les capacitats que necessita urgentment per defensar-se”.

“Estic personalment agraït per l’assistència de seguretat significativa que aquest grup de contacte ha proporcionat fins ara, però no podem permetre’ns afluixar i no podem perdre força. Les apostes són massa altes. Ucraïna afronta un moment crucial al camp de batalla”, ha alertat.

El cap del Pentàgon ha constatat després del fracàs en el seu intent de prendre Kíiv, Rússia ha posat el focus sobre el Donbass.

“No podem subestimar el desafiament que Ucraïna afronta”, ha subratllat a l’inici de la trobada, en la qual participa el ministre ucraïnès de Defensa, Oleksii Reznikov.

El ministre nord-americà ha indicat que ha estat “en estret contacte” amb Reznikov per abordar “els canvis en el camp de batalla” i que treballen per complir amb les peticions de Kíiv sobre noves capacitats, “especialment, les seves necessitats de sistemes de llarg abast, blindats i defensa costanera”.

El secretari de Defensa ha repassat l’armament que Washington ha proporcionat a Kíev i ha comunicat que, juntament amb els seus aliats, estan formant a les forces ucraïneses en la utilització de “noves capacitats”.

“Estem compromesos a fer fins i tot més”, ha apuntat Austin. El secretari de Defensa ha fet referència a proporcionar a Ucraïna, entre altres, sistemes de llançament múltiple de coets. “Hem fet molt fins ara, però no tenim temps a perdre”, ha afegit.

La reunió del grup de contacte en suport a Ucraïna se celebra al marge de la trobada de ministres de Defensa de l’OTAN que té lloc a Brussel·les avui i dijous.

Rússia acusa Occident de tenir “sang de civils a les seves mans”

EFE

Rússia ha acusat aquest dimecres els països de l’OTAN de tenir “sang de civils a les seves mans”, després que Ucraïna hagi utilitzat en els combats a la regió oriental de Donetsk artilleria de llarg abast presumptament facilitada els països de l’Aliança.

L’ambaixador rus a l’ONU, Vasili Nebenzia, ha assegurat en declaracions als periodistes que els atacs ucraïnesos en aquesta zona de l’est del país han matat en els últims dies a sis civils, inclòs un nen, i han deixat més de trenta ferits. “El recent bombardeig de Donetsk és un altre horrible crim de guerra comès pel règim de Kíiv”, ha afirmat l’ambaixador. Nebenzia ha insistit que els projectils no buscaven aconseguir objectius militars sinó una “venjança a sang freda” contra la població d’aquesta zona.

Segons Nebenzia, l’artilleria de llarg abast subministrada a Ucraïna pels Estats Units permet a les forces de Kíiv atacar zones més enllà del front, en les quals no hi ha objectius militars, i “matar persones innocents”. L’ambaixador rus ha apuntat que entre els objectius que han estat colpejats per bombardejos ucraïnesos en els últims dies figura un hospital matern de Donetsk, en el qual no hi ha hagut víctimes. 

El diplomàtic ha denunciat que les potències occidentals “són igualment responsables per aquests horribles crims”, perquè “les proves materials” mostren que aquestes persones Donetsk han estat víctimes de l’armament facilitat per països de l’OTAN.  “Vull dir als països occidentals que estan subministrant armes a Ucraïna que tenen la sang de civils a les seves mans i que la tragèdia a Donetsk confirma una vegada més que estan lluitant una guerra indirecta contra Rússia a través dels ucraïnesos”, ha assenyalat.

Les regions orientals de Donetsk i Lugansk, que conformen el Donbass ucraïnès, s’han convertit en el principal focus del conflicte al país i és on actualment es concentren el gruix dels combats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona