Política

estats units

Trump va pressionar infructuosament Pence

L’expresident dels EUA va instar el seu número dos a revocar el resultat electoral

L’expresident dels Estats Units Donald Trump va pressionar el que aleshores era el seu vicepresident, Mike Pence, perquè rectifiqués la seva derrota en les eleccions presidencial del 2020, tot i que el cap de la Casa Blanca havia estat advertit, repetidament, que no tenia cap autoritat per fer-ho.

Aquesta va ser la conclusió més rellevant d’ahir del comitè de la Cambra de Representants del Congrés dels EUA que investiga l’assalt al Capitoli del 6 de gener del 2021. Els membres del comitè, liderat pels demòcrates, van revelar que Trump va mantenir la seva campanya de pressió per revocar el resultat del les urnes, que van donar una victòria clara a Joe Biden, malgrat que sabia que una violenta part dels seus seguidors estava amenaçant la seu del Congrés dels Estats Units mentre Pence i els legisladors dels dos partits es reunien formalment al Capitoli per certificar formalment la victòria electoral de Biden.

La d’ahir va ser la tercera d’almenys sis audiències públiques en què s’exposen els fets que van conduir a l’assalt del Capitoli i que pretenen demostrar que els esforços de Trump de revertir el resultat electoral anaven més enllà de la resistència admissible d’un candidat que ha perdut uns comicis.

“Mike Pence va dir que no, va resistir la pressió. sabia que allò era il·legal, sabia que estava malament”, va dir el congressista demòcrata Bennie Thompson, president del comitè. “Aquella mostra de coratge el va posar en un perill terrible”, hi va afegir.

Trump ha mantingut sempre, sense proves, que la victòria del seu rival demòcrata va ser fraudulenta i que ell no va fer res de mal fet quan es va resistir a acceptar-la. Per l’expresident, el comitè que investiga l’assalt al Capitoli és només un exemple més de la “cacera de bruixes” que hi ha contra ell. La visió de Trump és compartida per una part important del Partit Republicà i per milions de seguidors, però els responsables de la investigació de l’assalt al Capitoli confien que les revelacions que s’estan fent públiques aquests dies facin canviar d’opinió una part dels trumpistes. El vídeo dels seguidors de Trump que demanaven fer fora Pence del Capitoli o penjar-lo són demolidores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi al final de la campanya basca

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona