Política

àsia

Un videojoc per fer front a les forces de la Junta a Birmània

Va ser creat fa nou mesos per programadors que viuen fora del país amb l’objectiu de recollir fons

La resistència birmana contra la junta militar que ostenta el poder en el país des del cop d’estat de 2021 té una nova arma per finançar la seva lluita: un videojoc per mòbils que recrea el seu propi conflicte bèl·lic.

El videojoc War of Heroes, the PDF Game, que avui figura en els primers llocs de descàrregues d’Apple en alguns països de l’Àsia per a jocs d’acció de pagament, va ser creat fa nou mesos per programadors que viuen fora del país i permet al jugador ser un personatge de la guerrilla i combatre en una guerra virtual contra l’exèrcit colpista.

“Vam crear el joc per recaptar diners amb la publicitat. Tots treballem com a desenvolupadors de jocs a l’estranger i vam fer aquest videojoc en el nostre temps lliure”, van explicar al diari The Irrawaddy els creadors del videojoc, que es mantenen en l’anonimat i firmen com Myo Myint Aung.

“Entrena, forma un equip i lluita contra grups d’enemics inclosos soldats zombis. Necessitem que t’uneixis a les nostres forces de resistència per protegir la gent innocent de les forces militars malvades. El teu deure és unir-te a les Forces de Defensa del Poble i convertir-te en el millor lluitador per la llibertat”, diu la sinopsi del joc, la descàrrega del qual costa aproximadament un dòlar.

La crisi desencadenada en el país arran del cop d’estat del febrer de 2021 va obrir una espiral de violència amb noves milícies civils que ha agreujat la guerra de guerrilles que viu el país des de fa dècades.

A principi del setembre passat, l’anomenat govern d’Unitat Nacional (NUG), alternatiu a la Junta militar, va declarar una “guerra defensiva” contra l’exèrcit colpista després de formar la seva pròpia milícia al maig, la Força per a la Defensa del Poble (PDF per les seves sigles en anglès).

Des d’aleshores aquesta milícia civil, que en algunes parts del país actua juntament amb altres guerrilles, ha protagonitzat nombroses escaramusses i causat importants baixes a les files de l’exèrcit.

Almenys 1.958 persones, inclosos uns 140 menors, han mort arran de la brutal repressió exercida per policies i soldats, que han arribat a disparar a matar contra manifestants pacífics i desarmats, segons les dades recollides per l’ONU birmana Associació per a l’Assistència de Presos Polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona