Política

estat espanyol

La Fiscalia de l’Estat investigarà la mort d’immigrants a la tanca de Melilla

Dolores Delgado vol que s’esclareixin les circumstàncies de la mort de 23 persones

La Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, ha signat aquest dimarts un decret on encomana a la Fiscal de Sala Coordinadora d’Estrangeria, Beatriz Sánchez, una investigació sobre les circumstàncies dels fets del 25 de juny a la tanca de Melilla, on segons informacions periodístiques van perdre la vida 23 persones en territori marroquí i hi va haver molts més ferits.

La decisió, segons una nota de la Fiscalia, “es fonamenta en la transcendència i la gravetat dels fets” que “poden afectar els drets humans i els drets fonamentals de les persones”, així com en la “singularitat i complexitat de la investigació”.

Delgado actua després que la Fiscal de Sala hagi elevat aquest dimarts al matí una comunicació sol·licitant l’obertura de diligències d’investigació per esclarir els fets.

Montero parla un dia després del Consell de Ministres i demana investigar les morts a Melilla

La ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha rebutjat aquest dimarts comentar el seu silenci ahir després del Consell de Ministres, quan va ser preguntada en diverses ocasions per les morts de migrants a la frontera de Melilla.

“Sempre em tindran disponible per a conèixer la meva opinió”, s’ha limitat a respondre cada vegada que els periodistes li han demanat avui que expliqués el seu silenci ahir a la Moncloa, on se li va preguntar fins a cinc ocasions per la tragèdia registrada davant la frontera.

Montero, que ha atès els mitjans abans de participar en un acte amb motiu del Dia de l’Orgull LGTBI, ha evitat parlar de discrepàncies en el si del gabinet i ha ratificat que continuarà treballant en el govern de coalició.

Montero ha destacat que el seu partit, Podem, té una “posició pròpia” davant uns fets que ha qualificat d’“insuportables i tremendament dolorosos” i, en aquest context, ha demandat una investigació independent i que els serveis consulars espanyols donin suport als familiars de les víctimes.

Belarra demana al seu govern una investigació “independent”

Ione Belarra, ministra de Drets Socials i Agenda 2030 del govern espanyol, ha demanat formalment a l’executiu del qual forma part una “investigació independent” sobre les morts a Melilla, segons han explicat fonts de Podem.

La membre del partit morat també ha demanat als seus homòlegs d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i d’Exteriors, José Manuel Albares, que es custodiïn les gravacions i comunicacions. Belarra ha explicat per carta a Marlaska i Albares que l’executiu liderat per Pedro Sánchez ha de mostrar la “màxima transparència” sobre les actuacions que va dur a terme la policia marroquina i el “màxim respecte i solidaritat” amb les víctimes i les famílies.

“Creiem especialment important que es guardin de forma immediata i amb totes les garanties les gravacions de totes les càmeres situades en la zona en territori espanyol del passat 24 de juny, així com totes les comunicacions realitzades i rebudes”.

A més, per tal que les víctimes de la tragèdia puguin rebre “una sepultura digna”, la ministra ha sol·licitat posar en marxa “amb caràcter d’urgència el treball consular per garantir la identificació de les víctimes i la localització de les seves famílies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona