Política

Les CUP demanen la dimissió de Saura i Boada per col·laborar en la identificació dels joves que van cremar fotos del Rei

Crema de fotos

Les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) han exigit en el manifest 'Nosaltres també cremem la corona espanyola' la dimissió dels responsables polítics del Departament d'Interior, Joan Saura i Joan Boada, per la seva col·laboració amb l'Audiència Nacional en la identificació dels joves imputats per cremar les fotos del Rei i per la 'desmesura' dels diferents desplegaments policials dels Mossos d'Esquadra que ha patit la ciutat de Girona en les darreres setmanes.

Així mateix, també demanen que es retirin els càrrecs oberts contra el militant banyolí imputat pels fets del 13 de setembre de Girona i l'aturada del possible procés judicial contra els independentistes de Figueres identificats el 22 del mateix mes.

Text de solidaritat
Els 22 regidors independentistes que van resultar escollits en les passades eleccions municipals per les CUP a diversos municipis de Catalunya han signat un manifest en solidaritat amb els acusats per cremar fotografies dels Reis.

El regidor de la CUP a Torà (Segarra), Josep Anton Vilalta, ha denunciat la "repressió de l'esquerra independentista i de la llibertat d'expressió" que, segons el seu parer, s'està exercint contra aquells que "simplement expressen la seva opinió".

Vilalta ha qualificat la monarquia de "sistema polític anacrònic" i ha puntualitzat que la formació política a la qual pertany no atorga "cap tipus de legitimitat a la monarquia".

El manifest de la CUP diu textualment que "en el cas dels Borbons espanyols, ens trobem davant una dinastia imposada per l'ús de les armes i l'ocupació militar de part del nostre país fa tres-cents anys i amb un cap d'estat, Joan Carles I, col·locat a dit pel dictador feixista Francisco Franco".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida