Política

estats units

Biden ja ha donat negatiu en covid

El president apareix davant el públic per fer una declaració sense preguntes al jardí de la Casa Blanca

El president dels Estats Units, Joe Biden, ja ha donat negatiu en la prova de la Covid-19, segons ha informat aquest dimecres el seu metge, Kevin C. O’Connor, segons el qual els seus símptomes estan completament superats.

Tant la prova que se li va efectuar ahir, dimarts, com la d’aquest matí han donat negatiu.

Biden, de 79 anys d’edat, va completar avui cinc dies d’aïllament total i la millora del seu estat fa que ja pugui abandonar les estrictes mesures d’aïllament recomanades fins ara, tot i que per a protegir el seu entorn, segons la nota, portarà màscara durant els pròxims deu dies.

La Casa Blanca va anunciar el passat dia 21 que Biden s’havia contagiat i el dia 23 va indicar que, segons els resultats preliminars, “probablement” va contreure la subvariant BA.5 del cep òmicron, responsable d’entre el 75 i el 80% dels contagis de covid als Estats Units.

El president estatunidenc, que ha rebut les dues dosis de la vacuna i altres dues de reforç, va ser tractat principalment amb l’antirretrovíric oral Paxlovid, una pastilla fabricada per Pfizer i que està autoritzada als EUA per a tractar casos moderats de coronavirus en adults i majors de 12 anys.

Biden, ha reaparegut avui davant el públic després de superar la Covid-19 i ha aprofitat per a animar als estatunidencs a vacunar-se i posar-se dosis de reforç, en un moment en el qual la variant BA.5 ha provocat un augment dels contagis.

Biden ha fet una declaració sense preguntes al jardí de la Casa Blanca després d’haver donat negatiu en una prova de la Covid-19 i haver conclòs els seus cinc dies d’aïllament.

“Els meus símptomes van ser lleus. La recuperació va ser ràpida i em sento bé. Durant tot el temps que vaig estar en aïllament vaig ser capaç de treballar, de dur a terme les labors del meu càrrec sense cap interrupció, i això és testimoniatge d’on estem en la batalla contra la Covid-19”, ha explicat Biden.

Biden ha aprofitat per a presumir dels seus assoliments en la lluita contra la Covid-19 des que va arribar a la Casa Blanca el gener de 2021: els estatunidencs ara tenen accés a vacunes i dosis de reforç, poden rebre per correu postal proves de Covid-19 gratuïtes i tenen a la seva disposició tractaments, com l’antirretrovírico oral Paxlovid.

Per contra, Biden ha recordat que quan el seu antecessor Donald Trump (2017-2021) es va contagiar de la Ccovid-19 va haver de sortir en helicòpter de la Casa Blanca i rebre tractament a l’hospital militar Walter Reed, en Bethesda (Maryland), on va estar ingressat tres dies.

La diferència entre la seva convalescència i la de Trump, ha insistit, són les vacunes, els tractaments i les proves per a detectar el virus.

Als Estats Units, on les vacunes són gratis, només el 67,2% de la població ha rebut dues dosis, mentre que el 48,2% s’ha posat una dosi de reforç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona