Política

conflicte bèl·lic a l'est d'europa

Els Estats Units afirmen que Rússia ha patit 75.000 baixes a la guerra d’Ucraïna

La xifra suposaria que la meitat dels 150.000 efectius que Rússia va arribar a tenir desplegats a Ucraïna han mort o han quedat ferits

El govern i les Forces Armades dels Estats Units estimen que Rússia ha patit unes 75.000 baixes entre morts i ferits des que va començar la seva invasió d’Ucraïna al febrer, segons ha publicat el diari The New York Times.

D’acord amb la informació del Times, que cita com a font un legislador que ha mantingut converses amb representants governamentals, la xifra suposaria que la meitat dels 150.000 efectius que Rússia va arribar a tenir desplegats a Ucraïna aquesta primavera haurien causat baixa.

La dada de 75.000 soldats russos morts o ferits va ser esmentada en una reunió conjunta i privada del Departament d’Estat, el Departament de Defensa, l’Estat Major Conjunt dels EUA i l’Oficina del Director Nacional d’Intel·ligència.

El Departament del Tresor ha donat 500 milions de dòlars al Banc Europeu de Reconstrucció i Desenvolupament (BERD) per “recolzar els negocis i serveis públics” ucraïnesos afectats per la invasió russa.

En un comunicat, el Tresor va explicar que els diners es destinaran a finançar la resposta d’emergència al país, principalment l’accés a energia, així com a garantir la seguretat alimentària, amb fons a infraestructures i transport, així com finançament directe a agricultors i exportadors.

A més, els fons serviran per recolzar les poblacions més vulnerables i els desplaçats interns al país.

L’acord ha estat signat avui en una cerimònia virtual per la secretària adjunta per a Comerç Internacional i Desenvolupament dels EUA, Alexia Latortue, i la presidenta del BERD, Odile Renaud-Basso. “Aquesta contribució serveix per reafirmar el nostre suport al poble ucraïnès mentre defensa el seu país de la guerra injustificable i sense provocació de Rússia”, va dir Latortue, segons la nota.

Els diners formen part del paquet d’ajuda a Ucraïna per valor de 40.000 milions de dòlars que va aprovar el Congrés nord-americà i que va ser signat pel president Joe Biden el maig passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona