Política

estats units

Biden segueix amb covid, però es troba bé de salut

El metge del president diu que el rebrot de la malaltia el pot haver provocat la medicació que prenia per combatre la malaltia, l’antiretrovíric oral Paxlovid

El president dels Estats Units, Joe Biden, continua donant positiu per Covid-19 encara que es troba bé i està treballant des de la seva residència, ha informat aquest dilluns el seu metge, Kevin O’Connor, en un comunicat distribuït per la Casa Blanca.

Biden havia aixecat el seu aïllament el passat 27 de juliol després de donar negatiu en diverses proves, però el dissabte va tornar a sortir positiu i es va confinar de nou.

“En iniciar aquesta setmana, el president continua trobant-se bé. Arran del seu rebot, continuem fent seguiment de la seva situació. Aquest matí, com era d’esperar, la seva prova d’antígens continua sent positiva”, ha dit O’Connor.

El metge del president ha explicat que Biden “roman en un aïllament estricte” i que està atenent “els assumptes del poble estatunidenc des de la seva residència”.

A més, ha afirmat que el mandatari és “plenament conscient” de la necessitat de protegir el personal de la Casa Blanca i del Servei Secret d’un possible contagi.

La Casa Blanca va anunciar el passat 21 de juliol que el mandatari s’havia contagiat de la Covid-19 i el 27 de juliol va sortir d’aïllament després de donar negatiu el dia anterior en un test. No obstant això, després de donar negatiu durant quatre dies consecutius, el dissabte 30 de juliol una prova d’antígens va mostrar que el virus encara era present en l’organisme del mandatari.

O’Connor ha atribuït el resultat positiu de Biden a l’efecte del medicament antiretrovíric oral Paxlovid que va prendre durant cinc dies per a ajudar amb els símptomes de la malaltia.

Segons el doctor, aquesta pastilla anticovid pot tenir un “efecte rebot” que és el que està experimentant Biden, de 79 anys. El president havia rebut prèviament les dues dosis de la vacuna i altres dues de reforç.

Com el virus encara és present en el cos de Biden, la Casa Blanca ha suspès dos viatges que tenia programats per als pròxims dies, un a Delaware i un altre a Míchigan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs