Política

taiwan

Rússia defensa que la Xina té dret a prendre mesures per a defensar la seva sobirania

La portaveu d’Exteriors russa defensa el principi d’‘una sola Xina’

Rússia ha assegurat aquest dimarts que la Xina pot adoptar les mesures necessàries per a defensar la seva sobirania i integritat territorial després que la presidenta de la Cambra de Representants dels EUA, Nancy Pelosi, visités avui Taiwan, la qual cosa Moscou considera una “clara provocació”.

“Veiem la visita com una clara provocació en línia amb l’agressiva política dels EUA per a contenir multilateralment a la Xina”, ha dit María Zajárova, portaveu d’Exteriors, en un comunicat.

“Considerem que les relacions entre les parts en l’estret de Taiwan són un assumpte exclusivament intern de la Xina”, ha afegit. També ha subratllat que per a Moscou “existeix només una Xina i el xinès és l’únic govern legítim que representa a tota la Xina, i Taiwan és part inalienable de la Xina”. Per això, “instem a Washington a abstenir-se d’accions que minin l’estabilitat regional i la seguretat internacional i admeti la nova realitat geopolítica en la qual ja no hi ha espai per a l’hegemonia americana”, va dir.

Minuts després d’aterrar a Taiwan, Pelosi va assegurar en Twitter que la seva visita “honra el compromís indestructible dels Estats Units amb el suport a la vibrant democràcia taiwanesa” i “no contradiu les polítiques mantingudes des de fa un llarg temps” pel seu país.

La Xina feia dies que advertia que respondria amb contundència i sense excloure accions militars a la presència de la política estatunidenca a l’illa en considerar-ho de facto una mostra de suport a la independència del territori.

El ministre d’Exteriors de la Xina, Wang Yi, ha condemnat la “deplorable traïció” dels Estats Units en la qüestió de Taiwan, i ha vaticinat que l’actuació del país nord-americà “perjudicarà la seva credibilitat en l’àmbit internacional” al mateix temps que ha qualificat de “línia vermella” per a la Xina el principi d’‘una sola Xina’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona