Política

Comença la inspecció del primer vaixell amb gra ucraïnès en el Bòsfor

La nau, amb bandera de Sierra Leone, ha inaugurat el corredor segur acordat ell 22 de juliol passat a entre Kíiv i Moscou a Istanbul

Delegats d’Ucraïna, Rússia, Turquia i de l’ONU han iniciat aquest matí, davant la costa del Bòsfor, la inspecció del Razoni, el primer vaixell amb cereal que va aconseguir sortir d’un port ucraïnès des de la invasió russa el 24 de febrer passat.

El vaixell amb bandera de Sierra Leone, amb 26.000 tones de blat ucraïnès i amb destinació al Líban, inaugura el corredor segur sense perill de mines flotants, pactat per Kíiv, Moscou i l’ONU en l’acord que van signar un acord el 22 de juliol des d’Istanbul.

A la zona hi ha ancorada una dotzena de vaixells de càrrega a l’espera de rebre l’autorització per iniciar la travessa del Bòsfor, un estret marítim de 30 quilòmetres de llargada, que comunica el mar Negre amb el de Màrmara.

La inspecció està prevista per l’acord d’Istanbul, segons el qual representants turcs, russos, ucraïnesos i de l’ONU examinaran la mercaderia del tràfic naval que transiti pel mar Negre per tal d’apaivagar els temors de Kíiv i de Moscou que veuen amb bons ulls la represa de les exportacions de cereals, però volen assegurar-se que el seu rival bèl·lic no s’aprofita de la represa del comerç marítim per armar-se o per atacar.

Segons ha dit avui el ministre d’Infraestructures ucraïnès, Oleksandr Kubrakov, durant les pròximes dues setmanes hi haurà més enviaments des d’Odessa, però també en sentit invers.

“És important llançar la ruta en les dues direccions. Durant les pròximes setmanes tindrem un, dos o tres vaixells en cada direcció i espero que després de dues setmanes, quan tot estigui comprovat, tinguem una navegació normal al llarg del corredor”, va dir el funcionari ucraïnès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona