Política

estats units

L’FBI continua buscant a 350 sospitosos de l’atac al Capitoli

El director de l’agència diu que ja hi ha 850 persones arrestades

El director de l’FBI, Christopher Wray, ha admès aquest dijous que la seva agència continua buscant a 350 sospitosos de l’assalt del 6 de gener de 2021 al Capitoli, pel qual més de 850 persones ja han estat arrestades.

“Va haver-hi gent que va aconseguir ocultar-se millor que una altra i part del repte és aconseguir identificar-la”, ha assenyalat en una compareixença davant el comitè judicial del Senat estatunidenc.

Wray ha recalcat que molts dels detinguts a l’inici de la recerca han pogut ser localitzats ràpidament perquè les seves accions van ser àmpliament visibles en les xarxes socials, la qual cosa va facilitar la seva identificació.

Aquell 6 de gener de 2021, mentre en el Capitoli se certificava la victòria del demòcrata Joe Biden en les presidencials de novembre, unes 10.000 persones —la majoria simpatitzants del llavors president, Donald Trump— van marxar cap a la seu del Congrés i prop de 800 van irrompre en l’edifici. Va haver-hi cinc morts i uns 140 agents ferits.

El director de l’FBI ha apuntat aquest dijous que la seva agència no disposava d’informació concreta que apuntés que milers de persones anaven a assaltar el Capitoli i ha mantingut que, per a assegurar-se que no es tornen a donar llacunes d’aquest tipus, estan treballant a veure com poden desenvolupar millors fonts.

Wray va assumir el lideratge del Buró Federal de Recerques (FBI) l’agost de 2017 i aquesta és la tercera vegada que és interrogat pel comitè judicial del Senat sobre temes relatius a la seva labor.

L’atac del 6 de gener està sent objecte de dues recerques: una judicial i una altra legislativa per part d’un comitè que en la seva última sessió fins avui, el passat 21 de juliol, va retreure a Trump haver instigat aquest assalt i no haver volgut frenar-lo amb rapidesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona