Política

brasil

La fiscalia del Brasil demana que es multi Bolsonaro

Demana que se sancioni el president per haver qüestionat el sistema electoral

Lula té un ampli avantatge sobre l’ultradretà

La fiscalia va demanar dimecres que s’imposi una multa al president brasiler, Jair Bolsonaro, que aspirarà a la reelecció a l’octubre, per propaganda electoral anticipada en una polèmica reunió amb ambaixadors en què va desacreditar i atacar el sistema de votació del país. El ministeri públic electoral també va sol·licitar a la justícia que s’elimini de les xarxes socials el vídeo d’aquesta trobada en què el líder ultradretà va sembrar sospites, sense proves, sobre les urnes electròniques davant uns quaranta diplomàtics de diversos països el 18 de juliol. Aquesta reunió es va fer a la residència de la presidència brasilera i va ser transmesa en directe per la televisió estatal i les xarxes socials de Bolsonaro.

En el seu escrit de 23 pàgines, el viceprocurador general electoral, Paulo Gustavo Gonet, va remarcar que la llibertat d’expressió no és “un dret absolut” i va assenyalar que les hipòtesis infundades de Bolsonaro són una “inacceptable hostilitat a la veritat”. “L’intent d’infondre temor en els electors”, atribuint “directament o de manera subliminal maquinacions o negligències als qui dirigeixen les eleccions, no troba fonaments degudament demostrats, i desestima arguments i evidències sòlides”, va assenyalar. A més, va considerar que, en aquesta trobada, Bolsonaro va demanar el vot fora del període de campanya electoral, que arrenca el 16 d’agost, encara que la reunió fos amb. diplomàtics estrangers.

YouTube ja ha retirat el vídeo d’aquest acte perquè no permet la divulgació de “contingut amb informacions falses sobre frau generalitzat, errors o problemes tècnics que suposadament hagin alterat el resultat d’eleccions anteriors”.

Els atacs de Bolsonaro al sistema electoral brasiler es produeixen en un moment en què, segons els últims sondejos, l’expresident Luiz Inácio Lula da Silva té un ampli avantatge per a les eleccions de l’octubre vinent amb una intenció de vot que ronda el 45% davant el 30% del líder de la ultradreta.

Mobilització

Els opositors de Bolsonaro estan mobilitzats i ahir centenars de brasilers de diversos sectors de la societat es van concentrar a São Paulo per llegir manifestos prodemocràcia davant els atacs del president al procés electoral. Representants de patronals, sindicats i moviments socials així com juristes, acadèmics i polítics es van aplegar a la Facultat de Dret de la Universitat de São Paulo (USP) per defensar l’Estat democràtic de dret.

LA XIFRA

45
per cent
d’intenció de vot té Luiz Inácio Lula da Silva, pel 30% que té Jair Bolsonaro, segons els sondejos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona