Política

Andalusia

Susana Díaz i Alfonso Guerra donen suport a la petició d’indult per a José Antonio Griñán

L’expresidenta andalusa defensa que el seu predecessor és “home honest” i que “hi ha arguments de sobra” per justificar la mesura

L’ex-vicepresident del govern espanyol matisa que el text que ha signat no és la petició d’indult sinó un escrit de suport a la mateixa

L’expresidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, ara senadora socialista, i l’ex-vicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra han expressat aquest dimecres el seu suport a la petició d’indult per a José Antonio Griñán, condemnat pel cas dels ERO, que impulsa la seva família.

Díaz i Guerra se sumen així a altres dirigents històrics del PSOE com els expresidents del govern espanyol Felipe González i José Luis Rodríguez Zapatero, que faran costat a la petició de gràcia per a l’expresident andalús, condemnat pel Tribunal Suprem (TS) a sis anys de presó per malversació i prevaricació.

Durant la seva participació al programa Todo es metira de la cadena Cuatro, en el qual col·labora com a tertuliana, Díaz ha revelat que ha signat la sol·licitud d’indult a Griñán. La política socialista ha defensat que el seu predecessor en la presidència andalusa és un “home honest, honrat” i que, segons ella, “hi ha arguments de sobra per justificar l’indult”. No obstant això, ha assegurat que encara confia en el recurs al Tribunal Constitucional (TC).

Díaz, que va succeir en el càrrec a Griñán quan aquest va dimitir, ha assenyalat que la figura del delicte de malversació “exigeix que el centre directiu tingui l’oportunitat d’accedir a aquests fons” i “Pepe [Griñán] no hi va tenir accés”.

“La seva família ha recorregut a un instrument de gràcia per raons humanitàries, per edat, pel seu patrimoni; no s’ha endut ni un duro, fins a Feijóo ha reconegut que no era un polític corrupte”, ha esgrimit.

A més, ha recordat que el govern andalús, com va fer ella en el seu moment, continua pagant les prejubilacions dels treballadors inclosos en ERO, i ha precisat que l’actual president de la Junta, Juanma Moreno, està “pagant les prejubilacions, que són legals”.


Document de suport
L’ex-vicepresident del govern espanyol i ex-vicesecretari general del PSOE Alfonso Guerra ha anunciat també que signarà un escrit de suport a l’indult.

A preguntes dels periodistes després de la seva participació en els Cursos d’Estiu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, a Santander, Guerra ha declarat que el document que signarà no és la sol·licitud d’indult, sinó un escrit de suport a aquesta petició.

“Un grup d’amics ha pensat que estaria bé fer un llistat de persones que hi dona suport i jo hi he donat la meva conformitat. En aquest document estarà la meva signatura”, ha afirmat.

El president de l’Aragó i secretari general del PSOE en aquesta comunitat, Javier Lambán, ha considerat aquest dimecres “molt respectable” la petició d’indult per a Griñán perquè, a parer seu, està basada en raons humanitàries i no qüestiona les decisions judicials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona