Política

Zapatero diu que necessita una victòria àmplia a Catalunya davant de CiU, que no es defineix

El president del govern i líder del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat que necessita una "victòria àmplia" a Catalunya per frenar el PP després d'advertir que CiU no es defineix entre un PSOE que ha recolzat Catalunya i un PP que ha anat "en contra" dels interessos i de la identitat catalans.

Zapatero ha participat en un dinar a Lleida, al costat d'uns 2.200 militants i simpatitzants del PSC, en què ha estat acompanyat també de la cap de llista del PSC en les generals, la ministra Carme Chacón, i la candidata lleidatana Teresa Cunillera, entre d'altres dirigents.

Després del míting d'aquest matí a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), el líder socialista ha subratllat a Lleida: "Ho adverteixo: hi ha alguns partits que diuen que esperaran a després del 9 de març per veure si recolzen Mariano Rajoy o a mi i jo els dic als ciutadans de Catalunya i de Lleida que no poden esperar a després del 9 de març, sinó que escullin directament". "Que escullin directament si volen un govern presidit per mi o per un que representa la dreta, que ha tingut una actitud que ha estat molt negativa cap a Catalunya", ha afegit.
Zapatero, que abans a l'Hospitalet s'ha conjurat amb el president català, José Montilla, a seguir treballant junts des del govern i la Generalitat al marge de possibles aliances postelectorals, ha aprofitat el seu acte a Lleida per deixar clar que no vol esperar a veure si compta o no amb els nacionalistes catalans després del 9 de març per amarrar el govern d'Espanya.

Davant l'actitud de CiU, formació a la qual no ha citat explícitament, Zapatero ha demanat als catalans que "no esperin", que es defineixin ja.

Zapatero ha defensat el seu projecte progressista i "d'avantguarda", amb polítiques a favor dels drets civils i del creixement econòmic -ha tornat a apostar per superar França en PIB d'aquí quatre anys-, i ha subratllat que vol seguir quatre anys més en aquesta direcció comptant amb el suport de "la majoria dels catalans".

En aquest sentit i per "tenir una àmplia majoria a Espanya i tenir un govern més fort davant una dreta que ha crispat i ha intentat desestabilitzar", Zapatero ha admès: "Necessito una majoria més àmplia i és Catalunya qui me la pot donar i confio en què me la doni el 9 de març".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.